fallback

Актуализиран софтуер е причинил техническия срив на Wall Street в сряда

От Нюйоркската борса посочиха, че ъпдейтът е довел до "комуникационни проблеми" в системите

09:22 | 10.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Почти 4-часовото прекъсване на борсата в Ню Йорк в сряда е било причинено от проблем в актуализацията на софтуер, инсталиран във вторник вечерта, заявиxa от NYSE в съобщение до клиентите.

Обяснението бе изпратена до клиентите, тъй като длъжностни лица и търговци посочиха пред The Wall Street Journal в сряда опасенията си, че координирана кибератака е причината за прекъсването на сесията.

Ъпдейтът на софтуера е бил инсталиран първоначално на една компютърна система, която обработва търговските данни. Рано в сряда сутринта някои клиенти са имали известни "комуникационни проблеми" с тази система, отчитат от NYSE.

Точно преди пазарът да се отвори обаче, NYSE е инсталирала актуализацията и на други компютърни системи и комуникационните проблеми зачестяват. В 18:09 часа българско време (99 минути след началото на търговията – бел. ред.) от NYSE съобщиха, че разследват "технически проблем."

Тъй като броят на клиентите с проблеми зачестява, в 18:32 часа българско време ръководството на борсата решава да се спре търговията на два от индексите. Пазарът отвори отново в 22:11 часа българско време, като сесията приключи с отстъпления от по над 1%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:14 | 13.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още