fallback

Щатските фондови борси също поемат надолу*

В по-голямата си част акциите в САЩ са доста добре изолирани от кризата в Гърция, смята експерт

17:34 | 29.06.15 г.

Американските индекси се търгуват с понижения в понеделник, проследявайки спада на световните пазари, провокиран от еккалацията на кризата в Гърция през уикенда.

"Имаш много влияния – някои очаквани, други неочаквани. Заедно те ще запазят натиска върху пазарите както в международен план, така и в страната", каза пред CNBC Aрт Хогън, главен пазарен стратег в Wunderlich Securities.

В допълнение към капиталовия контрол в Гърция, губернаторът на Пуерто Рико заяви, че островът няма да може да изплати дълга си от около 72 млрд. долара.

"В по-голямата си част акциите в САЩ са доста добре изолирани от кризата в Гърция", каза Джак Аблин, главен инвестиционен директор на BMO Private Bank. По думите му проблемите в Европа са повече политически, отколкото финансови.

Доларът печели позиции спрямо основните валути, като еврото се търгува около 1,11. По-рано единната валута спадна под 1,10 долара до едномесечно дъно.

Доходността по 10-годишните американски облигации задържа позиции около 2,4%, а тази по 2-годишните книжа е 0,66%.

"Един от другите въпроси, които изострят проблема в Гърция е ликвидността... Тя ще се влошава през тази седмица до петък", каза Аблин. "До доклаза за заетостта (в САЩ, който ще бъде публикуван в четвъртък – бел. ред.) това ще са основните заглавия (в медиите – бел. ред.)".

Gannett направи сплит на акциите си днес. Дружеството притежава интернет портали, като Cars.com и Careerbuilder.com, и медии, в това число USA Today. Основната група акции на компанията пропада с над 62 на сто.

J.B. Hunt Transport Services влиза в S&P 500 през тази седмица, заменяйки Integrys Energy Group. Integrys бе придобита от Wisconsin Energy в сделка, която се очаква да приключи тази седмица. Книжата на J.B. Hunt Transport Services растат с 0,7 на сто.

* Данните са актуални към 17:20 часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:45 | 01.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още