IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ виждат рискове от бягството на Русия от принципите на свободната търговия

Членството на Русия в СТО е от полза за глобалната търговска система, се посочва в нов доклад на властите във Вашингтон

17:13 | 28.06.15 г. 22
САЩ виждат рискове от бягството на Русия от принципите на свободната търговия

Членството на Русия в Световната търговска организация (СТО) е от полза за глобалната търговска система, но рисковете от бягството на Руската федерация от принципите на свободната търговия се увеличават поради идеите на Москва за локализация и заместване на вноса, се казва в доклад на властите в САЩ, цитиран от "Интерфакс".

"Съединените щати твърдо вярват, че членството на Русия в СТО е от полза за глобалната търговска система въпреки доказателствата, че ползите може и да не са пълноценни", се посочва в изследването.

"През последната година дори и с оглед на факта, че повечето търговски действия на Русия остават в съответствие с правилата на СТО, САЩ е все по-притеснен, че Русия може да се оттегли от основния принцип на свободната търговия чрез увеличаване на акцента върху локализацията и заместването на вноса", изразяват своите опасения от Вашингтон.

"Динамиката на членството на Русия в СТО стана още по-важна, тъй като Споразумението за СТО съдържа механизъм за разрешаване на спорове, чрез които, ако е необходимо, може да се оспорят действията на Русия", се казва в доклада.

Властите във Вашингтон посочват още, че ще продължат да следят дали Русия изпълнява стриктно задълженията си в рамките на СТО.

"Ако установим, че Русия действа в съответствие със задълженията към СТО, ние сме готови да използваме всички ходове за разрешаването на проблеми, включително механизма за уреждане на спорове", се казва в заключението на доклада.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:34 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 33 rate down comment 8
ing5rov
преди 9 години
"САЩ е все по-притеснен, че Русия може да се оттегли от основния принцип на свободната търговия чрез увеличаване на акцента върху локализацията и заместването на вноса", Притеснения , а...изтърваме контрола.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още