IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ виждат рискове от бягството на Русия от принципите на свободната търговия

Членството на Русия в СТО е от полза за глобалната търговска система, се посочва в нов доклад на властите във Вашингтон

17:13 | 28.06.15 г. 22
САЩ виждат рискове от бягството на Русия от принципите на свободната търговия

Членството на Русия в Световната търговска организация (СТО) е от полза за глобалната търговска система, но рисковете от бягството на Руската федерация от принципите на свободната търговия се увеличават поради идеите на Москва за локализация и заместване на вноса, се казва в доклад на властите в САЩ, цитиран от "Интерфакс".

"Съединените щати твърдо вярват, че членството на Русия в СТО е от полза за глобалната търговска система въпреки доказателствата, че ползите може и да не са пълноценни", се посочва в изследването.

"През последната година дори и с оглед на факта, че повечето търговски действия на Русия остават в съответствие с правилата на СТО, САЩ е все по-притеснен, че Русия може да се оттегли от основния принцип на свободната търговия чрез увеличаване на акцента върху локализацията и заместването на вноса", изразяват своите опасения от Вашингтон.

"Динамиката на членството на Русия в СТО стана още по-важна, тъй като Споразумението за СТО съдържа механизъм за разрешаване на спорове, чрез които, ако е необходимо, може да се оспорят действията на Русия", се казва в доклада.

Властите във Вашингтон посочват още, че ще продължат да следят дали Русия изпълнява стриктно задълженията си в рамките на СТО.

"Ако установим, че Русия действа в съответствие със задълженията към СТО, ние сме готови да използваме всички ходове за разрешаването на проблеми, включително механизма за уреждане на спорове", се казва в заключението на доклада.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:34 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

21
rate up comment 2 rate down comment 0
StraightForward
преди 8 години
АМА ГЛУПАВА ЧЕРВЕНА *** .. ТОЛКОВА СИ ЕЛЕМЕНТАРНА, ЧЕ НАПРАВО СИ СМЕШНА.. СЕГА НАПУСКАТ СВОБОДНАТА ТЪРГОВИЯ И МИНАВАТ НА БАРТЕР, НАЛИ ДАЛИ ЩЕ ИЗМИСЛЯТ НЕЩО НОВО, ЕДВА ЛИ... НАЛИ ТАКА БОЛНИ ЧЕРВЕНИ ***... А СЕГА НАПУСКАТ И ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА..,ТОВА ДА СТЕ ГО ЧУВАЛИ ... И В КАКВО ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ ТАЗИ ТЕРОРИСТИЧНА ДЪРЖАВА????? СССРУСИЯ..????? СМЕШНИ *** ЧЕРВЕНИ .. КАКВИ НЕЩА ГОВОРИТЕ..РУСИЯ Е ТЕРОРИСТ НОМЕР 1...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 2 rate down comment 0
StraightForward
преди 8 години
Ей болна женичке, какво говориш ти *** ВИЖ СА КОЛКО СИ СИЛНА В СЛАБОСТТА СИ?????? КАКВИ РУСИИ И КАКВИ НЕЩА ТИ БАЛНУВА БОЛНИЯ МОЗЪК.. ХАХАХАХА ЧЕРВЕН *** СТЕ СИ .. ДОКАЖЕТЕ ДРУГО, ФАКТИ ИМАТЕ ЛИ???? СМЕШНИ ЧЕРВЕН *** .. УЖАС..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 0 rate down comment 2
бай Промо
преди 9 години
Защо сме се закахърили толкова за Русия, като момента тече супер-секретно споразумение за 'свободна търговия' м/у САЩ и ЕС. Осн. точки: да се разреши свободен и безконтролен внос от САЩ на пилешко месо, безконтролно заливано с разни хлорни и други дезинфектанти; внос на ГМО соя и пшеница с авторски права върху семената и с терминатор на зародиша (както и с безкрайни и неизвестни рискове за здравето на човека); жертване на потребителски и екологични стандарти в полза на презокеански изи-мейкъри и хипотетични печалби; маскиране на ГМО индустриално-криминалните дейности като 'биотехнологии' и 'земеделие с ниски експлоатационни разходи'; също да им се разрешело фракинг и крекинг и фриволно замърсяване на подпочвени води където и както намерят за добре; както и разкриване на 'свободни зони за токсични отпадъци' (каквото и да означава това); и естествено безразборно подслушване на населението без граници. Това не може да бъде никакво споразумение -нито за свобода, нито за свободна търговия
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 5 rate down comment 3
Сините камъни
преди 9 години
""""""Властите във Вашингтон посочват още, че ще продължат ДА СЛЕДЯТ дали Русия изпълнява стриктно задълженията си в рамките на СТО.""""И казват, че у нас се подслушвало, ала бала!Тоя си те следят, контролират, лъжат, извиват ти ръцеъе, и му викат демокрация! Да ги простаците, ама и затова не стават!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 8 rate down comment 3
panther
преди 9 години
"Братята" хамериканци много здрава шизофрения ги тресе, ама те доста демокраДи са така...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 10 rate down comment 5
julian12
преди 9 години
Не започвай разговор с този *** StraightForward. Това му е пореден акаунт. Само като прочетеш коментара му: "ЗА 7 ГОДИНИ КОЛКО ПАРИ УСВОИХМЕ ОТ ПАРИТЕ НА ХОРАТА НА ЗАПАД.. А ПЪЛНИ ЧЕРВЕНИ *** .. ИМАЛИ НЯКОИ ДА МИСЛИ ВЪОБЩЕ ОТ ВАС???" И вече е ясно колко му малък багажа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 7 rate down comment 3
Атанасио
преди 9 години
Всяка държава е суверенна и може да реши какво да прави а в случая с Русия е принудиха ''Според експерти на Световната банка, за слабо развитите страни са допустими защитни мита максимум до 20%. Американски и европейски учени твърдят, че са необходими по-високи мита, вносни квоти или субсидии, защото разликата в производителността между слабо развитите и високо развитите страни сега е много по-голяма от 20%...'' - http://***.iki.bas.bg/english/CVita/angelov/No248.htmИзмисля се ''вашинктонският консенсус'' с цел елиминиране на конкуренцията или изкупуване ''Неслучайно, бившият главен икономист на СБ и Нобелов лауреат Джоузеф Стиглиц твърди, че именно политиката на Вашингтонския консенсус е провокирала азиатската финансова криза от края на 90-те (както впрочем и тази в Русия) - http://venziko.blog.bg/biznes/2012/10/04/kak-i-zashto-vyznikna-ikonomicheskata-organizaciia-briks.1005985
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 19 rate down comment 1
Grosss
преди 9 години
Какво сто нали имаме ембарго и санкции.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 26 rate down comment 7
zaw12929
преди 9 години
*** манипулирани, като няма какво да кажат, нападат "червени ***".... ако това ти е мисията продължавай, но по темата... но от къде ум!! Русия си е Русия и няма да ни цепи басма, докато я дразним и допускаме да сме територия на заплахата. Всички, които са нападали Русия, тръгвали, като аслани, са се върнали ***, а ти си напълнил гащите предварително!!! Мисли за България!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 20 rate down comment 3
ДХДО
преди 9 години
"Тия санкции дето ги налагат обамовците, те отговарят ли на правилата на СТО?"ейй , нема се научите да задавате коректни и смислени въпроси и тва си е, все нещо да се заядете. Ами аз тебе да те питъм , това СТО , да не би е да създадено да регулира вече установени и развити демокрации и пазарни икономики? Много ясно, че не - това е органозация, призвана да се използва там къдети, трябва малко помощ да се наложи демократия и свободен пазар.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още