fallback

Плахи движения на Wall Street в началото на петъчната търговия*

Акциите на канадския производител на лекарства Zoetis поевтиняват с 9% след новината за интерес към компания за лекуване на животни

17:24 | 26.06.15 г.

Американските акции с леки покачвания в петък, като инвеститорите се опитват да намерят оптимизъм относно последните новини от Гърция.

"Гърция е със сигурност на фокуса. Това е основният двигател на инвеститорите в навечерието на това, което се очаква да бъде голямото решение през уикенда", каза пред CNBC Aрт Хогън, главен пазарен стратег в Wunderlich Securities.

Въпреки някои положителни новини в петък задлъжнялата страна не успяха да постигне споразумение с кредиторите си по време на няколкото срещи тази седмица. Лидерите ще се срещнат отново събота в още един опит да постигнат споразумение преди 30 юни, когато е крайният срок за погасяване на дълга на стойност 1,6 млрд. евро.

"Пазарът изглежда объркан. Имаше няколко добри дни, когато инвеститорите постигнаха печалби", посочи Джеймс Майер, главен инвестиционен директор в Tower Bridge Advisors. "Следващото нещо, което ще движи пазара ще бъде самият сезон на отчетите".

Доходността по облигациите на САЩ с падеж след 10 години достига 2.46%, а по 2-годишните книжа е 0,71%. Щатският долар пък печели позиции спрямо останалите водещи валути, като еврото се търгува под 1,12 долара.

Zoetis се интересува от закупуване на компания за лекуване на животни, се посочва в новина на The Wall Street Journal. Книжата на канадския производител на лекарства пропадат с 8,7 на сто.

Nike отчете тримесечна печалба от 98 цента на акция, побеждавайки предварителните оценки с 15 цента. Акциите на производителя на спортни стоки скачат с 4,5 на сто.

* Актуално към 17:15 часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:03 | 31.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още