fallback

Индексите на Wall Street опитват ръстове преди протокола на Фед*

Повишаването на лихвите в САЩ няма да е уместно поне до началото на 2016 г., коментира президентът на Фед в Чикаго Чарлз Евънс

18:55 | 20.05.15 г. 1
Автор - снимка
Създател

Индексите отвъд Океана бележат минимални изменения на старта на търговската сесия в сряда след отбелязаните рекорди в понеделник и вторник. Инвеститорите очакват публикуването на протокола от последното заседание на Федералния резерв на САЩ (Фед) днес, пише CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average записва ръст от 0,03% до 18 318 пункта. Широкият индекс Standard & Poor's 500 е без промяна при 2 127 пункта, като телекомуникационният сектор води печелившите. Технологичният бенчмарк Nasdaq Composite е надолу с 0,01% до 5 069 пункта.

„Най-вероятно денят ще бъде спокоен, докато не получим реакциите от протокола на Фед, но не очаквам много“, коментира управляващият директор в Charles Schwab Ранди Фредерик.

По-рано днес президентът на Фед в Чикаго Чарлз Евънс коментира в Мюнхен, че повишението на лихвите няма да е уместно поне до началото на 2016 г., пише Ройтерс.

Target спечели 1,10 долара на една акция при очаквания за 1,03 долара, докато приходите от продажби скачат с 2,3%, съвпадайки с очакванията. Пазарната капитализация на дружеството расте с 0,83%.

Книжата на Yahoo поскъпват с 3,45%, след като компанията опроверга спекулациите, че промяна в американското данъчно законодателство ще повлияе на плановете й за продажба на дела в Alibaba.

След края на сесията своите междинни финансови отчети трябва да представят L Brands, NetApp, Salesforce.com, Williams-Sonoma, American Eagle Outfitters и други.

Фючърсите върху суровия петрол бележат минимален ръст в цената си, след като правителствените данни показват, че седмичните запаси на петрол намаляват с повече от очакваното. Контрактите върху суровия петрол с доставка през юли поскъпват със 74 цента до 58,73 долара за барел.

Фючърсите върху златото добавят 3,60 долара към стойността си до 1 120,40 долара за тройунция. Доходността по 10-годишните държавни ценни книжа в момента е 2,27%. Доларът поскъпва спрямо еврото при курс от 1,1118 преди началото на търговията.

* Информацията е актуална към 18:45 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:14 | 05.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още