fallback

Щатските индекси са колебливи в началото на сесията*

Седмичните молби за помощи при безработица в САЩ отстъпиха до 15-годишно дъно

17:17 | 07.05.15 г.

Водещите фондови пазари в САЩ отчитат леки изменения в началото на търговията в четвъртък, като инвеститорите са в очакване на ключовите данни за състоянието на трудовия пазар в петък.

Статистиката от деня показа, че броят на американците, подали нови молби за помощи при безработица, се е повишил незначително през миналата седмица в близост до 15-годишно дъно. Новината бе възприета като знак, че пазарът на труда продължава да укрепва въпреки умерения икономически растеж.

Първоначалните молби за обезщетения за безработица са нараснали с 3 000 до сезонно изгладените 265 000 за седмицата, приключила на 2 май. Молбите за предходната седмица пък бяха коригирани до 262 000, което е най-ниското ниво от април 2000 г.

Европейските акции се понижават в следобедната сесия, а доходността по държавните облигации расте. Доходността по 10-годишните германски бундове скача с 20 базисни пункта до 0,8% и се насочва към най-големия си седмичен скок от десет години насам.

Доходността по 10-годишните американски ДЦК се търгува близо до 2,3% спрямо 2,22% в началото на сесията.

Четвъртък е ключовият изборен ден във Великобритания. Изборите вероятно ще доведат до разместване на пластовете в парламента, тъй като нито една от двете водещи партии – Лейбъристката и Консервативната, няма да може да формира самостоятелен кабинет.

* Актуално към 17:15 часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:42 | 19.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още