fallback

Wall Street отстъпи минимално

Инвеститорите тълкуваха икономическите данни и отчетите от деня на фона на поскъпването на петрола

23:20 | 16.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Американските акции се понижиха минимално, като петролът отбеляза връх за годината, а инвеститорите тълкуваха икономическите данни и отчетите, предава CNBC. Индексът на 30-те водещи американски компании Dow Jones отстъпи с 0,04% до 18 106 пункта, индексът на големите фирми S&P 500 се понижи с 0,08% до 2 105 пункта, а технологично ориентираният Nasdaq спадна с 0,06% до 5 008 пункта.

"Поскъпването на петрола помогна на акциите, като енергийният сектор бе сред печелившите в S&P 500“, коментира Арт Хоугън, главен пазарен стратег в Wunderlich Securities.

Черното злато затвори на ниво от 56,71 долара за барел (+0,6%) – най-високото от началото на годината, като по време на сесията достигна и 57 долара, които не бяха отчитани от Коледа насам. Суровината изтри по-раншните загуби след информациите за напрежение в Йемен, което може да потисне предлагането. Брентът поскъпна с 0,8% до 63,85 долара.

По-рано през сесията икономическите данни и коментарите от ръководители на Фед не повлияха особено на акциите.

Данните от деня показаха, че през март започнатото строителство на 926 хил. нови жилища не оправдава очакванията, но е над февруарските 908 хил. Седмичните молби за помощи при безработица възлизат на 294 хил., което е над прогнозите и над отчетените преди седмица.

Индексът за бизнес активността на Федералния резерв във Филаделфия се покачва до 7,5 пункта през април, оказвайки се над оценките на икономистите.

Президентът на Фед в Атланта Дейвид Локхарт каза, че не вижда колебания в американската икономика, като смята, че е удачно да се изчакат по-убедителни данни преди да се предприеме нормализиране на лихвените нива.

Вицепрезидентът на Федералния резерв Стенли Фишер обаче индикира, че икономическият растеж е достатъчен за централната банка да започне да вдига лихвите по някое време.

Eврото поскъпна с 0,8% до 1,0768 долара, а златото се понижи с 0,2% до 1 199 долара за трой унция. Доходността по 10-годишните американски ДЦК отстъпи с 0,01 процентни пункта до 1,87%.

Капитализацията на Netflix скочи с 18%. Приходите на компанията нарастват с 24% на годишна база през първото тримесечие, показа междинният финансов отчет.

Goldman Sachs отчита най-високата печалба от 5 години насам, но въпреки това акциите на банката поевтиняха с 0,4%.

Нетната печалба на третата по големина американска банка – Citigroup, за първото тримесечие скача с 21% до 4,77 млрд. долара. Капитализацията на банката се повиши с 1,5% след новините.

BlackRock регистрира ръст на нетната печалба за първото тримесечие от 8,7 на сто, благодарение на прилива на инвестиции в борсово търгуваните фондове. Печалбата на управляващото дружество възлиза на 822 млн. долара при 756 млн. долара година по-рано. Въпреки това книжата на BlackRock загубиха 1,2% от цената.

Инвестиционната компания Blackstone изненада приятно с финансовите си резултати, с което цената на акциите й се покачи с 0,3%.

Книжата на Google добавиха 0,2% към цената си до 533,06 долара след вчерашните новини, че Европейската комисия може да глоби търсачката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:33 | 01.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още