fallback

Wall Street не успя да намери единна посока

Книжата на Avon поскъпнаха с 15% след новината, че производителят на козметика може да се раздели със стратегически операции в Северна Америка

23:11 | 14.04.15 г.

Американските акции се търгуваха в тесен рейндж във вторник, след като инвеститорите реагираха на първата вълна от финансови отчети на големи местни компании.

"Пазарът лъкатушеше днес", каза пред CNBC Марк Лучини, главен инвестиционен стратег на Janney Montgomery Scott. По същество нямаше значително лоша новина, но "нито нещо силно от икономическите данни, което да предполага, че ще катализатор за нас, за да се придвижим нагоре".

Цената на суровия петрол ce покачи значително след прогнозите за спад в шистовия добив и продължаващото напрежение в Йемен. Енергийният сектор нарасна с повече от 2 на сто. Chevron и ExxonMobil бяха сред топ печелившите, добавяйки съответно 2,22% и 1,55%

"Енергията помага със сигурност... да прокара индексите по-нависоко", каза Скот Клемънс, главен инвестиционен стратег в Brown Brothers Harriman. "Всичко това обаче може да изчезне още утре".

Norfolk Southern изтри 4,14 на сто след представения в понеделник финансов отчет с печалба от 1 долар на акция за първото тримесечие, което се оказа под текущите оценки за 1,25 долара.

Нетната печалба на JPMorgan нарасна до 5,91 млрд. долара, или 1,45 долара на акция, през първото тримесечие, приключило на 31 март, от 5,27 млрд. долара, или 1,28 долара на акция, година по-рано. Капитализацията на банката се покачи с 0,17%.

Wells Fargo отчете печалба от 1,04 долара на акция, 0,06 долара над очакванията. Акциите на компанията обаче отстъпи с 0,77 на сто.

Книжата на Avon Products скочиха с 14,28 на сто след новината, че фирмата проучва стратегически алтернативи, които биха могли да включват продажба на операции в Северна Америка.

Продажбите на дребно в САЩ отбелязаха повишение от 0,9% през март, малко под очакванията за 1,1% ръст на месечна база. Въпреки това цифра е първата положителна от края на миналата година.

Индексът на производствените цени за същия месец показа увеличение от 0,2 на сто в съответствие с очакванията и прекрати четирите поредни месеца на спад.

Бизнес запасите надхвърлиха леко предварителните оценки, покачвайки се с 0,3% през февруари.

Националната федерация на независимия бизнес съобщи, че доверието на дребният бизнес в САЩ е спаднало март, като капиталовите разходи са отстъпили под прогнозите.

След публикуваните макроданни доходността по 10-годишните облигации спадна до 1,89%, докато тази по 2-годишните книжа отстъпи леко до 0,52%.

"Очевидно пазарът на облигации не се притеснява. Тези цифри могат да вдъхновят Фед да повиши лихвите през юни", посочи Питър Кардийо, главен икономист в Rockwell Global Capital.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:04 | 26.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още