fallback

Wall Street пое леко нагоре в спокойна сесия

Търговията премина пред поредното рязко изменение на цените на суровините

23:09 | 08.04.15 г.

Американските индекси затвориха спокойната сесия в сряда с леки повишения въпреки негативните нагласи, които властваха на борсите в Европа.

Пазарът реагира и на протокола от последното заседание на Федералния резерв през март. Според документа централните банкери са все по-разединени относно момента когато трябва да бъдат покачени лихвените ставки отвъд Океана.

Реакцията на Фед е "малко по-войнствената, отколкото очаквахме", заяви пред CNBC Арт Хоган, главен пазарен стратег в Wunderlich Securities.

"Трудно е да се прочете нeщо в протокола, всичко продължава да зависи от данните", каза Крис Гафни, президент на EverBank World Markets. "Данните от март са отрицателни и изпратиха очакваното покачване на ставките за септември."

Данните от Администрацията за енергийна информация на САЩ показаха, че седмичните запаси от суров петрол са се покачили с 10,9 млн. барела, близо 14-годишен връх, оказвайки допълнителен натиск върху цените на суровините.

Министерството на финансите на САЩ проведе търг за държавни ценни книжа с падеж след 10 години на стойност 21 млрд. долара при доходност от 1,925%.

Президентът на Фед в Ню Йорк Уилям Дъдли заяви в сряда сутрин, че ръстът на работните заплати е по-силен от покачването на икономика, като тенденцията това да продължи "нещо не е изключена".

Освен към макро новините пазарът погледна и към предстоящия сезон на отчетите отвъд Океана. Първата фирма, която предстои да публикува своите резултати е производителят на aлуминий Alcoa, чиито книжа поскъпнаха с 1,8 на сто.

Tesla обяви, че ще представи нова версия на своя флагман Model S, отличаваща се с по-голяма батерия и задвижване на всички колела. Акциите на дружеството се покачиха с 2,2 на сто.

Family Dollar отчете печалба, която обаче остана по-малката от прогнозите. Капитализацията на веригата магазини нарасна с 1,05 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:43 | 12.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още