fallback

Индексите на Wall Street започват сесията с минимални повишения*

Днес е спокоен ден, що се отнася до наличието на икономически новини, коментира анализатор

17:21 | 07.04.15 г.
Автор - снимка
Създател

Американските акции поскъпват минимално в началото на търговията във вторник. Инвеститорите следят движението на цените на петрола, очакват неофициалния старт на сезона на отчетите и протокола от последното заседание на Федералния резерв на САЩ, пише CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се покачва с 0,27% до 17 928,67 пункта. Широкият индекс S&P 500 е нагоре с 0,23% до 2 085,46 пункта. Технологичният бенчмарк Nasdaq Composite напредва с 0,37% до 4 935,74 пункта.

Данните от деня показват, че в края на февруари в американската икономика са налице свободни 5,1 млн. работни позиции. Броят им е на практика без изменение спрямо януари, сочат данни на Бюрото за трудова статистика на САЩ.

„Днес е спокоен ден, що се отнася до наличието на икономически новини“, коментира главният пазарен икономист в Rockwell Global Capital Питър Кардийо. „Пазарът ще си „купи“ известно време днес, като напрежението може да дойде от суровините.“

Инвеститорите очакват протокола от последното заседание на Фед, който ще бъде публикуван в сряда. Освен това след края на сесията утре производителят на алуминий Alcoa ще даде неофициален старт на сезона на отчетите.

Акциите на FedEx поскъпват с 3,44% до 172,40 долара за брой. Дружеството цели да закупи холандската компания за доставка на колети TNT Express за около 4,4 млрд. евро.

Книжата на Starbucks поскъпват с 0,24% до 94,75 долара. Брюксел води ново разследване срещу данъчните практики на компанията. Причината за новите съмнения е дивидент от 502 млн. шв. франка в поделение, което има по-малко от 40 служители.

Американската медийна компания Viacom обяви, че ще започне преструктуриране, включващо съкращаване на работни места, отказване от няколко заглавия и реорганизиране на три от вътрешните ѝ мрежови групи в две нови организации. Всичко това има за цел да насърчи растежа на фирмата, чиито акции поевтиняват с 2% до 67,24 долара за брой до момента.

Intel съобщи, че променя структурата на финансовия си отчет. Промяната ще влезе в сила с представянето на резултатите за първото тримесечие на 14 април и засяга комбинацията между PC Client Group и Mobile and Communications Group в новото дружество Client and Computing Group. Капитализацията на Intel нараства с 0,42 на сто.

Към момента фючърсите върху суровия петрол поскъпват с минималните 0,02% до 52,16 долара за барел. Контрактите върху златото поевтиняват с 0,44% до 1 213,50 долара за тройунция.

Доларът поскъпва спрямо валутите на основните търговски партньори на САЩ, като курсът на еврото спадна до 1,08 долара. Доходността по 10-годишните щатски облигации, която се използва при определяне на лихвите по ипотеките и други потребителски кредити, кръжи около 1,91%.

* Информацията е актуална към 17:19 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:10 | 14.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още