fallback

Щатските индекси губят позиции в началото на търговията*

Пазарните участници все още се фокусират върху долара и лихвените проценти

16:33 | 25.03.15 г.

Американските индекси се търгуват с понижения в сряда, след като инвеститорските нагласи продължават да са подвластни на измененията на валутните пазари.

"Пазарът засега пренебрегна данните за дълготрайните стоки", отбеляза пред CNBC Джей Джей Кинън, главен стратег на TD Ameritrade. "Федералният резерв не повишава нивата на лихвите, което изглежда все по-добра и по-добра новина, защото данните за заетостта може да се окажат по-слаби. Пазарът все още се фокусира върху долара и лихвените проценти."

Поръчките на дълготрайни стоки през февруари спаднаха с 1,4%, оставайки под очакванията за скромен ръст. Поръчките за основните несвързани с отбраната капиталови стоки пък отстъпиха също с 1,4% през миналия месец, което се оказа шестият пореден месец на спад.

Фокусът на пазара е насочен и към предстоящия сезон на отчетите отвъд Океана, в който компаниите ще декларират финансовите си резултати от първите три месеца на годината. В последния сезон на отчетите много фирми обвиниха силния долар за по-слабите си резултати, като добавиха, че допълнително засилване на щатската валута би могло да доведе до още по-значителни отстъпления в периода януари-март.

Щатската валута губи позиции в основните двойки в началото на търговията. Доходността по 10-годишните американски облигации пък е 1,86%.

Kraft Foods ще се слее с Heinz, за да образуват гиганта Kraft Heinz. Акциите на Kraft поскъпват с 32,44 на сто.

American Express ще представи пред инвеститори бъдещите си планове за развитие на компанията. Дружеството, което бе изправено пред перипетии през последните месеци, губи 0,43 на сто.   

* Актуално към 16:25 часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:22 | 25.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още