fallback

Смесено представяне на Wall Street в началото на търговията*

Капитализацията на Apple спада с 0,2% в първите минути на компанията като част от индекса Dow Jones

16:15 | 19.03.15 г.

Индексите на Нюйоркската борса започват разнопосочно сесията в четвъртък след ключовото заседание на Федералния резерв на САЩ в предишния ден.

"Това е остатъчен ефект от това, което (председателят на Фед Джанет – бел. ред.) Йелън каза вчера", каза Питър Боквар, главен пазарен анализатор в Lindsey Group. "Хората все още дебатират дали тя ще повиши лихвите".

Американската централна банка премахна от реториката си фразата "търпение", но същевременно понижи прогнозата си темпа на инфлацията и сви като цяло очакванията си за икономиката.

"Когато Фед реши да повиши лихвите, той няма да бъде толкова агресивен", посочи пред CNBC Питър Кардийо, главен икономист в Rockwell Global Capital. "Всичко това е част от техническо движение днес. Много хора схванаха грешно изявлението вчера".

Данните от страната показаха, че седмичните молби за помощи при безработица са нараснали леко до 291 000 за седмицата, приключила на 14 март. Дефицитът по текущата сметка на САЩ пък се покачи значително през четвъртото тримесечие на 2014 г. до най-високото си ниво от 2012 г.

Apple официално стана част от индустриалния индекс Dow Jones, заменяйки AT&T. Книжата на технологичния гигант поевтиняват с 0,19 на сто.

Lennar публикува по-добрите от очакваното данни за тримесечната печалба и приходите с оглед на възстановяването на жилищния пазар в страната. Капитализацита на компанията расте с 0,52 на сто.

Vince също представи по-добра печалба, но приходите се разминаха значително с предварителните прогнози. Компанията за облекла изтрива 15,38 на сто.

Ситуацията на стоковите пазари също е смесена въпреки подобряването на позициите долара след пропадането на американските пари в сряда.

*Актуално към 16:10 часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:51 | 16.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още