fallback

Американските акции приключиха търговията със спадове

Силното представяне на долара и слабото евро оказаха влияние върху търговията зад Океана

22:00 | 11.03.15 г. 5

Американските акции поевтиняха минимално при търговията в сряда в опит да се възстановят от резките разпродажби във вторник. Инвеститорите следяха поскъпването на американския долар и сигналите от Федералния резерв на САЩ за вдигането на лихвите, пише CNBC.

След като във вторник Dow Jones Industrial Average изтри над 300 пункта, днес индексът на сините чипове отбеляза спад с 0,15% до 17 637,25  пункта. Широкият индекс S&P 500 е надолу с 0,19% до 2 040,24 пункта. Технологичният бенчмарк Nasdaq Composite отстъпва с минималните 0,20% до 4 849,94 пункта.

Това е "страхът от негативния ефект от силния долар, без да се мисли за позитивите", заяви Арт Хоугън, главен пазарен специалист във Wunderlich Securities. 

Същевременно еврото продължава да поевтинява спрямо долара, потъвайки под 1,06 за долар до ново 12-годишно дъно. Растат залозите, че съвсем скоро валутната двойка ще достигне паритет вследствие на стартиралата тази седмица програма за количествени улеснения на Европейската централна банка.

„Не е логично да допускаме, че в дългосрочен план силният долар е негативно нещо“, заявява от своя страна президентът на Tower Bridge Advisors Мари Ог. „Това ще привлича капитал в САЩ. В дългосрочен план ниските цени на петрола и по-скъпият долар са добро нещо.“

Данните от деня показаха, че броят на ипотеките се е понижил успоредно с ръста на лихвите, като спадът от 1,3% е вследствие най-вече на 3-процентното понижение на молбите за рефинансиране, които съставят 60% от всички молби. През последните години този дял бе 80%.

Цените на петрола възстановиха част от загубите, инкасирани във вторник, след като пазарът аплодира новината, че запасите от суровината в САЩ са намалели за първи път от два месеца. Инвеститорите разбраха това от седмичния доклад от Администрацията за енергийна информация (EIA), който бе публикуван днес.

Фючърсите върху суровия петрол поевтиняха с 12 цента до 48,17 долара за барел. Контрактите върху златото поевтиняха с 0,8% до 1 150,60 долара за тройунция, което е най-ниското ниво от ноември насам.

Книжата на Wal-Mart Stores поевтиняваха с 0,91% до 81,32 долара, с което веригата супермаркети повежда губещите в състава на Dow Jones. Пазарната капитализация на Intel Corp. нарастна с 3,75%, с което предвожда печелившите в състава на индекса на сините чипове.

Книжата на SanDisk поскъпнаха с над 4% до 83,45 долара за брой. Това се случи, след като Goldman Sachs препоръча за покупка книжата на компанията, посочвайки атрактивната оценка и растящите брутни маржове.

Skyworks Solutions ще замени PetSmart в състава на S&P 500 след края на днешната сесия.

Shake Shack и Krispy Kreme Doughnuts ще публикуват своите междинни отчети също след края на търговията. Акциите на Shake Shack поскъпнаха с 1,5%

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:52 | 05.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още