fallback

Wall Street отново пое нагоре

Акциите на Apple се повишиха, след като компанията представи своя умен часовник

23:14 | 09.03.15 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Американските акции започнаха с повишения седмицата, възстановявайки се от спадовете в петък, след като инвеститорите погледнаха по-позитивно на силния доклад за заетостта от миналата седмица, който първочначално се изтълкува като подкрепящ вдигането на лихвите от Фед, предава CNBC. Индексът на 30-те водещи американски компании Dow Jones се повиши с 0,8% до 17 996 пункта, индексът на големите фирми S&P 500 се покачи с 0,4% до 2 079 пункта, а технологично ориентираният Nasdaq прибави 0,3% до 4 942 пункта.

"Пазарът в петък показа свръхреакция на данните за заетостта, като днес се възстановява", коментира Питър Кардийо, главен пазарен икономист в Rockwell Global Capital.

"Пазарът игорира Гърция. Сигурен съм, че Европа ще намери начин да отпусне нови заеми на страната", каза Питър Буквар, главен пазарен анализатор в The Lindsey Group. Председателят на Еврогрупата Йерун Диселблум призова Гърция „да престане да губи време“ и да започне сериозни разговори по осъществяването на реформите, които да осигурят нужните нови средства от международните й кредитори.

Акциите на Apple прибавиха 0,4%. Днес в Сан Франциско компанията разкри подробности относно характеристиките и цената на своя умен часовник. Цените на Apple Watch започват от 349 долара, като часовникът ще може да провежда телефонни разговори и ще има 18 часа живот на батерията.

Акциите на Time Warner се повишиха с 1,3% след новината, че Apple ще си партнира с HBO за видео стрийминг услуга

Книжата на General Motors поскъпнаха с 3,1%. Компанията ще изкупи свои акции за 5 млрд. долара и се ангажира да върне в бъдеще на акционерите всяко превишение в кеша над 20 млрд. долара. 

Акциите на McDonald’s се повишиха с 0,6%. Веригата за бързо хранене отчете доста по-голям от очаквания спад в продажбите както в САЩ, така и в глобален план.

Книжата на Alcoa спаднаха с 5,4%. Алуминиевият гигант купува прозиводителя на метали RTI International Metals в сделка с акции на стойност 1,5 млрд. долара.

Акциите на ExxonMobil отстъпиха с 0,6%, въпреки че Goldman Sachs даде препоръка „купува“ за книжата, като изтъкна, че това е единствената петролна компания, която ще генерира положителен свободен паричен поток през 2016 г. и ще раполага с необходимия кеш да продължи с придобиванията.

Доларът остана без промяна спрямо основните валути, а доходността по 10-годишните американски ДЦК се понижи с 0,05 процентни пункта до 2,19%.

Фючърсите върху американския петрол се повишиха с 1% до 50,10 долара за барел, а тези върху златото се покачиха с 0,2% до 1 166 долара за трой унция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:04 | 26.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още