fallback

Wall Street очаква протокола на Федералния резерв*

Юни е най-ранният момент, в който централната банка на САЩ може да повиши лихвите, смята анализатор

17:17 | 18.02.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Водещите индекси отвъд Океана стартират сесията в сряда с минимални понижения. Инвеститорите очакват протокола от последното заседание на Федералния резерв на САЩ и следят преговорите за дълговете на Гърция, отбелязва CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones се понижава с 0,16% до 18 018,77 пункта. Широкият индекс S&P 500 се смъква с 0,22% до 2 095,68 пункта. Технологичният бенчмарк Nasdaq Composite е надолу с 0,07% до 4 895,99 пункта.

„Пазарите трябва да са спокойни преди публикуването на протокола от заседанието на Фед и нервни след това в зависимост от това в каква посока ги насочи Джанет Йелън с изказванията си“, смята управляващият директор в Charles Schwab Ранди Фредерик. „Повечето от наблюдателите на Фед са на мнение, че юни е най-ранният момент, в който могат да бъдат повишени лихвите.“

Пазарите продължават да чакат решение за дълговете на Гърция. Страната ще поиска удължаване на „кредитния ангажимент“ с 6 месеца в четвъртък, но Германия отрича да има такава оферта и потвърди, че Атина трябва да се придържа към сегашните условия на спасителната си програма, предава Ройтерс.

Данните от днес показват, че през януари индустриалното производство в САЩ се покачва с 0,2%, оставайки под очакванията.

Индексът на цените на производител спада с 0,8%. Това е най-големият срив от ноември 2009 г., след понижението от 0,2% през декември, разкриват актуалните данни на Министерството на труда на САЩ. Това е третият пореден месечен спад, отбелязва CNBC.

Започналите нови строежи на жилища се понижават през януари, след като строежите на еднофамилни жилища намаляха от достигнатия 6,5-годишен връх. Все пак нивата остават в съответствие с тези, при които се счита, че имотният пазар се подобрява.

Акциите на Hilton Worldwide поевтиняват с 2,2% до 28 долара, след като компанията не оправда с един цент очакванията на анализаторите за изгладената тримесечна печалба на акция, въпреки че приходите са над прогнозните.

Книжата на Starwood Hotels губят 1,5% от цената си до 79,5 долара. В съобщение до Комисията за ценните книжа и борсите дружеството информира, че ще плати компенсация в размер на 7,2 млн. долара на своя бивш изпълнителен директор Фриц Ван Паашен. Освен това той ще получи 312,5 млн. долара под формата на консултантски хонорар поради това, че е помогнал на хотелската верига да намери негов наследник.

Капитализацията на Actavis намалява с 1,3%, въпреки че печалбата на една акция и приходите се оказаха над прогнозите на Wall Street. Освен това фармацевтичната компания увеличи прогнозата за годишните си резултати. Компанията ще планира да приеме корпоративното наименование на Allergan, когато приключат процедурите по придобиването й.

Garmin спечели 77 цента на акция през четвъртото тримесечие, или с един цент под оценките, а приходите надхвърлиха прогнозите. Акциите на компанията поевтиняват с 9,3% до 51,6 долара.

Цената на фючърсите върху суровия петрол се понижава с 1,60 долара до 51,93 долара за барел. Контрактите върху златото губят 80 цента от стойността си до 1 207,70 долара за тройунция.

Доларът печели позиции спрямо валутите на основните търговски партньори на САЩ. Доходността по 10-годишните щатски облигации, която се използва при определяне на лихвите по ипотеките и други потребителски кредити, кръжи около 2,12%.

* Информацията е актуална към 17:08 часа българско време.

Още видео материали гледайте на сайта на ТВ Bulgaria On Air

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:56 | 02.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още