fallback

Wall Street запази положителното настроение

Книжата на Tesla поевтиняха с 5% след публикувания слаб тримесечен отчет

23:08 | 12.02.15 г. 1

Американските индекси затвориха търговия в четвъртък с повишения, след като инвеститорите приветстваха споразумението за прекратяване на огъня между Русия и Украйна и рязкото покачване на цените на петрола.

"Мисля, че пазарът възприе бичия сигнал от споразумението за прекратяване на огъня", каза пред CNBC Питър Кардийо, главен икономист в Rockwell Global Capital. Експертът също тка очаква скорошно постигане на компромис между Гърция и еврозоната.

Гърция не успя да постигне споразумение с Европейския съюз относно спасителната програма, каза ръководителят на Еврогрупата Йерун Диселблум, отбелязвайки, че преговорите ще продължат в понеделник.

Индексът на волатилността CBOE, смятан за най-добрият измерител на апетита на пазарните участници към риска, затвори със спад от над 9 на сто до 15,4 пункта.

Пазарът бе под известен натиск поради данните от САЩ, които показаха, че търговията на дребно е започнала годината с нов спад. Продажбите на дребно отстъпиха с 0,8% през януари след спада с 0,9% през декември. Анализаторите очакваха понижение от 0,5%. Значителна част от понижението се дължи на продажбите на горива, които са спаднали с 9,3% – най-голямото понижение в последните шест години. Продажбите на автокъщите също спаднаха за втори пореден месец.

Бизнес запасите се увеличиха с 0,1% през декември, което остана под прогнозите на увеличение от 0,2%.

Междувременно Сенатът на САЩ утвърди Аштън Картър за нов министър на отбраната. 60-годишният Картър, номиниран от демократа Обама в края на миналата година, бе подкрепен с огромно мнозинство от доминираната от републиканците 100-членна горна камара на Конгреса. До момента той бе подкрепен от 81 сенатори при само 5 против.

Онлайн туристическата агенция Expedia заяви, че придобива конкурента Orbitz Worldwide за приблизително 1,33 млрд. долара. Книжата на двете компании скочиха съответно с 14,51% и 21,83%.

Avon Products отчете коригирана печалба от 20 цента на акция за последното тримесечие на 2014 г., като резултатът остана под очакванията. Капитализацията на дружеството се повиши с 1,12%.

Tesla неочаквано отчете тримесечна загуба след затварянето на сесията в сряда и акциите на компанията спаднаха с 4,61%.

Производителят на зърнени закуски Kellogg оповести по-ниски от очакваното тримесечни продажби на фона на слабото търсене в Европа и Азия. Книжата на дружеството поевтиняха с 4,52%.

Time представи песимистични перспективи продажбите пред 2015 г. Компанията, която издава списанията People и Sports Illustrated, очаква спад на приходите с 3-6%. Акциите поевтиняха с 1,86%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:50 | 25.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още