fallback

Американските акции приключиха сесията със спадове

Индексите на Wall Street обаче успяха да запишат седмични ръстове

23:25 | 23.01.15 г.

Американските акции приключиха предимно с понижения последната за седмицата сесия. Все пак индексите на Wall Street успяха да запишат седмични ръстове.

В края на търговията Dow Jones се понижи с 0,79% до 17 673 пункта, S&P 500 спадна с 0,54% до 2 052 пункта, а Nasdaq единствен се повиши с 0,16% до 4 758 пункта.

За седмицата индексите отбелязаха ръстове от съответно 0,9%, 1,6% и 0,2%, сподер изчисления на MarketWatch.

Разочарованието от някои от корпоративните отчети днес засенчи еуфорията покрай новината, че Европейската централна банка (ЕЦБ) започва да изпълнява програма за количествени улеснения.

Пазарната оценка на UPS се понижи с близо 10 на сто в днешната сесия – най-силен спад от 2006 г. насам, след като обяви, че предварителните данни за печалбата през 2014 г. са по-слаби от очакваното.

Акциите на Kimberly-Clark Corp. поевтиняха с над 5 на сто, след като компанията прогнозира по-слаби финансови резултати за тази година в сравнение с очакванията на пазара.

Колебливи са и данните за растежа в САЩ, който продължава да е твърде неравномерен на фона на опасенията за забавяне на глобалния растеж заради цените на петрола.

Предварителните оценки на Markit Economics за производствената активност в САЩ през февруари са по-ниски в сравнение с тези за януари, съобщава Bloomberg. Индексът, изчисляван от консултантската група, е достигнал едногодишно дъно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:56 | 30.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още