fallback

Обама и Камерън: Ще продължим да оказваме натиск върху Русия

САЩ и Великобритания ще подкрепят Украйна, докато не се проведат важни икономически и демократични реформи

12:02 | 17.01.15 г. 9
Автор - снимка
Редактор

САЩ и Великобритания са „съгласни с необходимостта от запазване на строгите санкции срещу Русия, докато (Москва) не прекрати агресията си към Украйна”. С тези думи американският президент Барак Обама започна съвместната пресконференция с британския премиер Дейвид Камерън в Белия дом.

Наред с това, страните са съгласни с необходимостта да „подкрепят Украйна, докато не проведе важни икономически и демократични реформи”. 

Камерън, на свой ред заяви, че САЩ и Великобритания ще продължат да оказват натиск върху Русия.

„Ще продължим да оказваме натиск върху Русия, за да реши тази криза по дипломатически път и заедно с това продължаваме усилията за подкрепа на Украйна по пътя на реформите, включвайки и финансова помощ”, коментира Камерън.

Седем страни от ЕС подкрепят отмяната на санкциите срещу Русия, съобщи по-рано дипломатически източник в Брюксел. Това са Австрия, Унгария, Италия, Кипър, Словакия, Франция и Чехия, е заявил той.

В същото време дипломатически източник на ТАСС е съобщил, че външните министри на 28-те страни няма да взимат каквито и да било решения на първото си за годината заседание, насрочено за 19 януари в Брюксел.

„Русия, разбира се, ще бъде в дневния ред на Съвета на ЕС (по международните работи), но конкретният въпрос за санкциите - да се отменят, да се смекчават, да се удължават, да не се удължават, няма да бъде обсъждан. Решението за санкциите трябва да се вземе през март”, е коментирал източникът пред медията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:37 | 10.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още