fallback

Графика на деня: Рекорден брой американци ще пътуват през празничния сезон

Ниските цени на бензина и благоприятното разположение на празниците води до рекорден брой пътуващи за Коледа и Нова година

11:48 | 23.12.14 г.
Автор - снимка
Редактор

Тази седмица летищата, влаковете и пътищата в САЩ са изключително натоварени. Причината са пътуващите американци, пише World Property Journal.

Американската автомобилна асоциация (AAA) очаква 98,6 млн. американци да пропътуват 50 мили (80 км.) или повече до края на ваканционния период. Това е увеличение с 4% спрямо 94,8 млн. души, които пътуваха миналата година. Тази възходяща тенденция води до най-високата прогноза за ръст на пътуванията по време на празничния сезон от 2009 г. насам и до най-големият брой пътуващи през време на празничния сезон някога. (ААА води статистиката си от 2001 г.) Празничният сезон включва периода между 23 декември и 4 януари 2015 г.

"Сега е сезонът за пътуване по време на празниците и тази година по-голям от всякога брой американци ще се присъедини към приятелите и семействата си, за да празнуват заедно и да вдигнат тост на Нова година“, заяви президентът и главен изпълнителен директор на ААА Маршъл Дони. „Докато икономиката продължава да се възстановява с неравномерен ход, изглежда че американците гледат напред с повишено потребителско самочувствие, вместо да гледат назад към рецесията. Това помага за увеличението на броя пътуващи до най-високото ниво, което някога сме виждали за празниците в края на годината“.

По-ниските цени на бензина пълнят коледните чорапи с малко повече пари, които отиват за пътуване тази година, като се очаква потребителите да платят най-ниските цени от 2009 г. насам“, продължава Дони. „По-ниските цени увеличават разполагаемите средства и позволяват на семействата да спестят пари за пътуване тази година“.

Календарът има позитивно влияние върху броя пътуващи. Тази година празниците започват в четвъртък, което създава празничен период с един ден по-дълъг от миналогодишния и най-дългия от 2008 г. Това дава повече опции на пътуващите за начална и крайна дата за пътуване. Тази гъвкавост позволява на повече хора да вместят празничното пътуване в графика си.

Повече от 90% от пътуващите ще карат до крайната си цел. Вижте графиката за повече подробности:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:33 | 12.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още