fallback

Без ясна посока за Wall Street в началото на сесията*

Като цяло по-ниските разходи за енергия са положителни за американската икономика, посочва анализатор

18:08 | 15.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Американските индекси лавират между печалбите и загубите, опитвайки се да се възстановят от най-тежката си седмица за последните 2 години на фона на спадащите цени на петрола, пише CNBC. Новините за корпоративни сделки и днешните макроданни не успяват да зададат ясна посока на пазара.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average отстъпва с минималните 0,09% до 17 265,53 пункта. Широкият индекс S&P 500 е на практика без изменение. Той се понижава с едва 0,02% до 2 001,88 пункта. Технологичният индекс Nasdaq Composite е надолу с 0,23 на сто до 4 642,70 пункта.

„Има победители и губещи в резултат на спадащите цени на петрола. Като цяло по-ниските разходи за енергия са положителни за американската икономика. Цените на енергийните източници изострят съществуващите руски неволи, като рублата поевтиня до рекордно дъно спрямо долара“, коментира пред CNBC главният инвестиционен стратег в PNC Asset Management Group Бил Стоун.

Пазарните участници не реагираха на новините, че настроението сред строителите на жилища се понижава минимално през декември след резкия скок през ноември.

По данни на Федералния резерв на САЩ индустриалното производство се възстановява през ноември, а индексът за производствената активност на Фед в Ню Йорк се понижава през декември.

Акциите на PetSmart поскъпват с 4,24% до 80,97 долара, след като компанията се съгласи да бъде закупена от група инвеститори, водена от BC Partners, за 8,25 млрд. долара.

Цената на книжата на Emerson Electric се понижава с %0,36% до 58,22 долара, след като дружеството продаде поделението си за разпространение на захранване на Regal-Beloit за 1,4 мрлд. долара.

Американският долар печели позиции спрямо валутите на водещите търговски партньори на САЩ. Доходността по 10-годишните щатски облигации се повишава с 0,04 процентни пункта до 2,12%. Деноминираните в долари суровини поевтиняват.

Фючърсите върху суровия петрол с доставка през януари губят 56 цента, или 0,1%, от стойността си до 57,26 долара за барел. Контрактите върху златото с доставка през февруари поевтиняват с 12,40 долара до 1 210,10 долара за барел.

* Информацията е актуална към 17:50 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:04 | 03.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още