fallback

JPMorgan продължава да е най-добрата инвестиционна банка в света

Американската банка обира призовете по доходност в класиране на Coalition

18:05 | 05.12.14 г.
Автор - снимка
Редактор

Американската банка JPMorgan запази първото място за най-добре представяща се инвестиционна банка за първите девет месеца на годината. Тя има печалба от 17,1 млрд. долара до момента според данни, изнесени в петък, предава CNBC.

В класиране на компанията за индустриален анализ Coalition, американските банки заемат първите места, като Goldman Sachs са втори.

Единствената европейска банка, която е в първата тройка, е Deutsche Bank. Тя дели третото място със Citigroup и Bank of America/Merill Lynch.

Coalition оповестява само данните за приходите на най-добрите банки. Компанията съобщава, че общите приходи на инвестиционните банки, събрани до момента, са с 6% по-ниски спрямо миналата година. Това се дължи основно на спада в отделите за инструменти с фиксиран доход, търговията с валути и стоки.

Най-големите две инвестиционни банки JPMorgan и Citigroup са спечелили 8,9 млрд. долара от тези отдели. За същия период миналата година тази сума е 10,1 млрд. долара, показват данните на Coalition.

Повечето инвестиционни банки отитат спад на приходите през последната година на фона на ниски лихви. Другият сериозен фактор са по-сериозните държавни регулации, изискващи банките да разполагат с повече капитал, което свали възвръщаемостта.

Отделите за търговия с акции се представят много по-добре, като първата банка Morgan Stanley има приходи от 4,5 млрд. долара до момента, което е с 15% повече от най-добре представящата се банка миналата година. Миналогодишните водачи JPMorgan и Goldman Sachs сега са на второ място.

Приходите от отделите за инвестиционно банкиране, чиито служители участват като съветници по сделки, също отбелязват ръст. Приходите на лидера JPMorgan до момента са 4,4 млрд. долара. Това е почти 5% повече, отколкото банката от Wall Street имаше по същото време миналата година.

Coalition измерва представянето на 10-те най-големи банки в света: Bank of America Merrill Lynch, Barclays, BNP Paribas, Citi, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, JPMorgan, Morgan Stanley и UBS.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:13 | 13.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още