fallback

Том Палмър: Политиката на безкрайни „лесни пари“ е голяма грешка

Мисля, че Съединените щати от едно известно време се движат в грешна посока, коментира старши сътрудникът в Cato Institute пред Bulgaria On Air

17:34 | 29.10.14 г. 1
Автор - снимка
Редактор

Тази вечер в 19:00 и 23:30 часа телевизия България он ер ще излъчи ексклузивно интервю с Том Палмър, старши научен сътрудник на Cato Institute, Вашингтон. Един от най-изявените либертариански мислители и учени на нашето време ще отговори на въпросите на Мартин Илиев, финансов журналист в България он ер.

Палмър коментира кои са носещите стълбове на либертарианството, какво ни дава концепцията за личната отговорност при вземането на избор, засяга темите за  толерантността в обществото, ролята на правителствата и на отделния човек в изграждането на по-справедлив свят.

Същевременно той остро критикува провалите на „държавата на благосъстоянието“ и съветва за по-балансирана финансова политика не само в САЩ, но и в Европа. 

"Аз мисля, че тази политика на безкрайни „лесни пари“ е голяма грешка. И просто подготвя сцената за следващата криза. Точно вчера Фани Май, която е федералната национална ипотечна асоциация, фактически държавно предприятие, обяви, че ще става все по-лесно да се заемат пари, за да се купи къща. Посредством по-ниски първоначални вноски, по-леки условия и т.н. Именно това е основната причина за проблема", казва той.

Палмър коментира и западния подход на налагане на санкции към Русия, ситуацията в Близкия Изток, възхода на Ислямска държава и трудната задача, пред която е изправен Барак Обама.

Том Палмър е изпълнителен вицепрезидент за международни програми в мрежата Atlas на най-изявените пропазарни мозъчни тръстове в САЩ - Cato Institute, Вашингтон. Той отговаря за създаването и управлението на програми на 14 езика в световната мрежа от мозъчни тръстове.  Преди да се включи към Cato, Палмът е бил в Hertford College, Оксфорд и вицепрезидент на Institute for Humane Studies в университета George Mason. Той чете лекции в Северна Америка, Европа, Африка, Латинска Америка, Индия, Китай и в страни от Азия и Близкия Изток по политически науки, публичен избор, гражданско общество.  Публикувал е статии по политика и морал в Slate, Wall Street Journal, New York Times, Die Welt, Caixing, Al Hayat, Washington Post, The Spectator of London. 

Не пропускайте тази вечер провокативното и открито интервю с Том Палмър, което телевизия България он ер ще излъчи в 19:00 и 23:30 часа.

Повече на в сайта на Bulgaria on Air 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:29 | 14.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още