fallback

Щатските борси започват седмицата с понижено настроение*

Основните индекси отвъд Океана приключиха миналата седмица със сериозни повишения, но днес търговията започва със спадове

18:16 | 27.10.14 г.

Щатските борси започват първата сесия за тази седмица с понижения под влияние на негативните данни за развитието на петролната индустрия. След стрес тестовете на банковата сфера в Европа пък акциите на банките, които не издържаха проверката се сринаха, което също беше взето под влияние от инвеститорите отвъд Океана.

Goldman Sachs понижи прогнозата си за цената на петрола през следващите месеци, което стана причина и за спад на акциите на компаниите от сектора. 

В ранните часове Dow Jones губи 0,2% от стойността си до ниво от 16 774,58 пункта. За Nasdaq понижението е в рамките на 0,3 на сто до стойност от 4 470,41 пункта. Най-сериозни на този етап са пониженията за S&P 500, чиято стойност достига до 1 956,86 пункта, което представлява понижение от 0,4 на сто.

Миналата седмица щатските борси отчетоха едни от най-успешните дни на търговия през тази година. S&P 500 например успя да запише седмичен ръст от малко над 4 на сто, което е най-доброто представяне от януари 2013 година насам, изчисли Bloomberg .

В основата на този ръст бяха добрите новини от финансовите отчети на компаниите.

Днес обаче настроенията са негативни. Сред големите губещи е енергийната компания Newfield Exploration, чиито акции поевтиняха с 6,5%. Акциите на компанията се търгуват за 27,86 долара за брой в сутрешните часове на борсовата търговия днес.

На обратния полюс е Micron Technology, чиито акции поскъпнаха с малко над 3 на сто и търговията се извършва при цена от 32,05 долара за брой.

* Данните са актуални към 18 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:04 | 04.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още