fallback

Спадове за индексите на Wall Street в началото на сесията*

Опасенията за икономическото състояние на Европа и слаби макроданни от САЩ влошават настроението на инвеститорите

17:40 | 15.10.14 г. 1
Автор - снимка
Създател

Акциите на Wall Street не успяват да продължат положителното си представяне от вторник, записвайки значителни загуби в началото на сесията в сряда, пише CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average губи 1,13% до 16 131,30 пункта, като акциите на Intel и Disney се представят най-зле. В самото начало на търговията показателят изтри близо 370 пункта от стойността си, оставайки под границата от 16 хил. пункта.

Широкият индекс S&P 500 отстъпва с 1,20% до 1 855,62 пункта, докато технологичният Nasdaq Composite губи 0,95% от стойността си и се търгува при 4 186,68 пункта.

„Всичко това е отражение на състоянието на глобалния икономически растеж“, коментира главният пазарен стратег във Wunderlich Securities Арт Хогън. Той посочва, че спадът на сделките с цел данъчна инверсия е най-скорошният фактор, влияещ на пазарите, докато падащите цени на петрола, намаляващата доходност по 10-годишни германски държавни облигации и конфликтът между Украйна и Русия са други фактори, които продължават да тревожат инвеститорите.

Икономическите данни от деня показаха, че продажбите на дребно в САЩ се свиват с 0,3% на месечна база през септември, докато производствените цени регистрират месечен спад от 0,1%.

В корпоративния сектор Bank of America предостави отчет на финансовите си резултати за третото тримесечие, показващ по-ниска загуба от очакваното. Инвестиционният мениджър BlackRock пък отчете ръст на нетната печалба от 26% на годишна база между юли и септември до 917 млн. долара.

*Информацията е актуална към 17:35 ч.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:31 | 12.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още