fallback

Wall Street пое надолу след статистиката от САЩ и заседанието на ЕЦБ*

Марио Драги беше доста песимистичен в изказванията си, коментира анализатор

17:59 | 02.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

С понижения за американските акции започва търговията на Wall Street в четвъртък. По този начин индексите удължават загубите от вчерашния ден, когато отбелязаха най-лошото си начало за октомври за последните три години. Това се случва след публикуваните данни за пазара на труда в САЩ и заседанието на Европейската централна банка (ЕЦБ), пише CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава с 0,23% до 16 766,56 пункта. Широкият бенчмарк S&P 500 спада с 0,26% до 1 941,11 пункта. Технологичният Nasdaq Composite губи 0,39 на сто от стойността си до 4 404,92 пункта.

Очаквано ЕЦБ остави без промяна лихвените си проценти. Президентът Марио Драги каза, че централната банка ще изкупува активи в продължение на две или повече години, за да покачи инфлацията и стимулира икономическия растеж.

Според него поевтиняването на еврото е отражение на разликата между икономическия цикъл в еврозоната и САЩ и „различията между политиките на ЕЦБ и Федералния резерв".

Данните за пазара на труда в САЩ показаха, че през изминалата седмица по-малко американци са подали молби за помощи при безработица. Броят им спада с 8 хил. до 287 хил.

По-малко позитивна беше статистиката за промишлените поръчки. Те спадат с 10,1% през август. Понижението е по-голямо от очакванията за намаление от 8,7 на сто.

„Пазарът се опитва да се изкачи, след като се понижи вчера. Данните за молбите излязоха по-добри от очакваното, но ключовото е това, което Драги каза, а той беше доста песимистичен“, коментира пазарният икономист в Rockwell Global Capital Питър Кардийо.

Книжата на Twitter поскъпват с 1,08% до 50,66 долара, след като инвестиционната банка JPMorgan Chase повиши оценката си за акциите на социалната мрежа.

Капитализацията на Tesla Motors се разширява с 3,19% до 247,90 долара за акция. Производителят на електрически автомобили ще излезе с ново пазарно предложение следващата седмица

Акциите на DirecTV добавят 1,05% към цената си до 87,50 долара. Компанията ще продължи да излъчва срещи от Националната футболна лига на САЩ в неделите.

Американският долар поевтинява спрямо валутите на основните търговски партньори на САЩ. Фючърсите върху златото губят минималните 0,03% от стойността си до 1 215,15 долара за тройунция. Контрактите върху суровия петрол поевтиняват с 0,25 на сто до 90,53 долара за барел. Брентът губи 1,13% от цената си до 93,10 долара.

* Информацията е актуална към 17:50 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:28 | 12.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още