fallback

Johnson & Johnson купува биотехнологичната компания Alios за 1,75 млрд. долара

Сделката е одобрена от бордовете и на двете компании

19:53 | 30.09.14 г.

Johnson & Johnson купува биотехнологичната компания Alios BioPharma, която работи по медикаменти за лечение на вирусни заболявания, за 1,75 млрд. долара, съобщава АП.

Alios в момента работи върху лекарство за терапията на респираторен синцитиален вирус, известен като RSV. Проучванията са достигнали до втора фаза, допълва информационната агенция.

“Вълнуваме се, че това придобиване ще ни даде възможност да се проучат възможностите за лечение за редица вирусни инфекции, включително RSV, последното от педиатричните заболявания, за което няма на разположение превантивна терапия”, коментира Уилям Н. Хайт, ръководител научни изследвания и развитие в Janssen Pharmaceutical Companies – подразделение на Johnson & Johnson.

Сделката е одобрена от бордовете и на двете компании. Това е и първото придобиване за Johnson & Johnson от известно време насам, тъй като компанията за известен период от време се беше фокусирала върху продажбата на активи.

Тази година Alios получи 41 млн. долара финансиране от група съществуващи инвеститори, включително Novo Ventures, SR One, Roche Venture Fund и Novartis Ventures. Това е втори кръг от финансиране за компанията, като първият беше през 2009 г., когато инвеститорите дадоха 32 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:49 | 11.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още