fallback

Спадове за американските индекси в началото на сесията*

Слаби икономически данни от САЩ развалят настроението на инвеститорите

18:17 | 22.09.14 г.
Автор - снимка
Създател

Акциите на Wall Street се оттеглят от рекордните си нива в началото на сесията в понеделник, повлияни от новините, че Китай няма да въвежда нови стимули за икономиката, докато инвеститорите осмислят данните за жилищния сектор в САЩ, пише CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average губи 0,36% до 17 218,31 пункта, като книжата на Caterpillar повеждат отстъплението.

Широкият S&P 500 изостава с 0,68% до 1 996,41 пункта като енергийният сектор е най-зле представящият се сред 10-те компонента на индекса.

Технологичният Nasdaq намалява с 1,22% до 4 524,02 пункта.

Показателят на инвеститорската несигурност CBOE Volatility Index се покачва с 11,9 на сто до 13,55 пункта.

Акциите на Apple напредват, след като технологичният гигант отчете над 10 млн. продадени бройки от новия си iPhone 6 през почивните дни. Книжата на Yahoo поевтиняват, след като Bank of America Merrill Lynch и Sanford Bernstein понижиха оценките си за акциите на компанията след дебюта на Alibaba миналата седмица.

Dresser-Rand Group увеличава пазарната си капитализация, след като германската Siemens обяви, че ще я купи за 7,6 млрд. долара.

Акциите задълбочават спада си, след като стана ясно, че продажбите на стари жилища в САЩ намаляват с 1,8% през август. Освен това Федералната резервна банка на Чикаго обяви, че икономическата активност в САЩ се забавя през същия месец.

В новините от света китайският финансови министър Лу Живей обяви, че Пекин няма да прави големи промени в отговор на единичен икономически показател, разсейвайки съмненията, че правителството ще въведе допълните стимули за икономиката.

*Информацията е актуална към 18:20 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:15 | 08.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още