fallback

Разнопосочно начало за индексите на Wall Street*

Отчетите на някои от големите търговци на дребно приковават вниманието в началото на сесията

17:46 | 20.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Американските акции започват колебливо сесията на Wall Street в сряда, като S&P 500 се отдръпва, след като се доближи на 10 пункта от най-високия си връх, съобщава CNBC.

В началните минути на търговията финансовите отчети на някои от големите търговци на дребно приковават вниманието на инвеститорите, които по-късно очакват публикуването на протокола от последната среща на Федералния резерв (Фед).

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average заличава загубите си, нараствайки с почти 2 пункта до 16 922,55 пункта.

Широкият индекс S&P 500 остава непроменен при 1 981,33 пункта, като акциите на енергийните компании се представят най-зле, докато тези на промишлените предприятия компенсират.

Технологичният Nasdaq губи 3,86 пункта, или 0,1%, до 4 523,57 пункта.

Акциите на веригата магазини за евтини стоки Target бележат спад, след като компанията отчете по-слаба от очакваното печалба през второто тримесечие и понижи прогнозата за годишната си печалба. Търговската верига за стоки за дома Lowe's също оряза прогнозата си за годишния ръст на продажбите, въпреки че печалбата ѝ през второто тримесечие надмина очакванията.

„Усеща се леко съпротивление в близост до рекордните висини, като отчетите на Lowe's, Hertz и Target внасят известна слабост“, коментира главният пазарен стратег в Banyan Partners Робърт Павлик.

Междувременно акциите на технологичният гигант Apple покоряват нови върхове.

Ценните книжа на производителите на чипове като Fairchild Semiconductor International и Power Integrations поскъпват на фона на тиражираната главно в германските медии информация, че германският производител на полупроводници Infineon Technologies е близо до сделка за закупуването на американска компания от бранша за 2 млрд долара.

Доходността по 10-годишните американски ДЦК нараства с 2 базисни пункта до 2,42%. В същото време американският долар поскъпва спрямо останалите водещи валути, докато цените на деноминираните в долари суровини като златото и петрола се движат колебливо.

По-късно през деня Фед ще публикува протокола от срещата си на 29 и 30 юли, на която централната банка намали месечните си покупки на активи с нови 10 млрд. долара, придържайки се към плана си да прекрати програмата за количествени улеснения през октомври.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:04 | 11.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още