fallback

Dollar General предложи 9,7 млрд. долара за Family Dollar

Един от най-големите търговци на дребно в САЩ поведе битка с друг голям играч на пазара – Dollar Tree

15:58 | 18.08.14 г.

Dollar General е предложил 9,7 млрд. долара за придобиването на конкурента Family Dollar, покачвайки допълнително предходната си оферта от юли, съобщи в изявление един от най-големите търговци на дребно в САЩ.

По този начин офертата на Dollar General от 78,50 долара на акция надхвърли предложените по-рано от друга голяма компания от сектора Dollar Tree 74,50 долара на акция, съобщава WBP Online.

"Нашето предложение към акционерите на Family Dollar е по-високо от финансова гледна точка от настоящото на Dollar Tree и осигурява на акционерите на компанията значителна печалба и незабавна ликвидност за акциите им", каза Рик Дрейлинг, председател и главен изпълнителен директор на Dollar General в писмо до Борда на директорите на Family Dollar Stores.

"За акционерите на Dollar General това ще бъде значителна стратегическа възможност за подобряване на позициите", добави Дрейлинг в писмото.

"Подхождаме с голямо уважение към Family Dollar, неговото ръководство и служители. С нетърпение очакваме бързото влизане в конструктивни дискусии с Family Dollar, за да подпишем споразумение за окончателно сливане", изтъкна още той.

Евентуално сливане ще затвърди позицията на Dollar General като един от най-големите търговци на дребно в САЩ. Компанията притежава близо 20 000 магазина в 46 щата, като пред миналата година реализира продажби на обща стойност над 28 млрд. долара.

Акциите на Dollar General поскъпват с 11,47% до 64,05 долара за брой в предпазарната търговия на Wall Street. Цената на книжата на Dollar Tree се смъква с 1,45% до 54,80 долара за ценна книга, докато Family Dollar добавя 4,77% до 79,69 за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:33 | 09.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още