fallback

Слаби домашни продажби тежат на печалбата на Walmart

Веригата магазини за търговия на дребно понижава годишната си прогноза за печалбата

17:12 | 14.08.14 г.
Автор - снимка
Създател

Най-голямата верига магазини за търговия на дребно в света Walmart отчита слаб ръст на печалбата през второто тримесечие заради незадоволително представяне в САЩ, съобщава USA Today.

Печалбата на базираната в Бентънвил, Арканзас, корпорация нараства с 0,6% до 1,21 долара на акция. Нетната печалба се повишава до 4,09 млрд. долара между април и юни, спрямо 4,07 млрд. долара през същия период миналата година. Нетните продажби възлизат на 119,3 млрд. долара, отбелязвайки ръст от 2,8% спрямо 116-те млрд. долара, реализирани година по-рано.

Финансовият отчет на най-голямата корпорация в света отговаря на очакванията на анализаторите, които прогнозираха печалба на акция от 1,21 долара.

Продажбите на Walmart в търговските ѝ обекти в САЩ, по-стари от една година, не отчитат ръст, а посещаемостта им намалява за седмо поредно тримесечие, затвърждавайки слабата тенденция на вътрешния пазар на компанията. Продажбите на Walmart в САЩ бяха на червено пет поредни тримесечия преди второто на тази година.

Изпълнителният директор на компанията Дъг МакМилън заяви в изявление, че иска да вижда по-силно представяне на домашната сцена, но като цяло е доволен от тримесечните резултати.

„Що се отнася до позитивите за тримесечието, представянето на международния ни бизнес, продажбите на звеното ни Neighborhood Market в САЩ и растежът на онлайн търговията ни ми вдъхват кураж“, каза той.

Продажбите в магазините на подразделението Neighborhood Market нарастват с 5,6% през тримесечието спрямо година по-рано. Walmart отвори 22 магазина под марката Neighborhood Market през второто тримесечие и планира да добави между 180 и 200 за цялата година. Посещаемостта в по-малките търговски обекти на компанията се увеличава с 4,1 на сто.

Walmart понижава годишната си прогноза, като вече очаква да реализира печалба на акция между 4,90 и 5,15 долара, спрямо по-рано предвижданите 5,10 – 5,45 долара на акция.

Цената на акциите на Walmart бележи минимално отстъпление от 0,04% до 74 долара за брой в часовете преди отварянето на сесията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:41 | 12.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още