fallback

Kinder Morgan обединява активи в сделка за 70 млрд. долара

Обединението ще създаде най-голямата компания за енергийна инфраструктура в Северна Америка и третата по големина енергийна компания в света

11:55 | 11.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Компанията Kinder Morgan ще събере всики свои публично търгувани поделения под един покрив в сделка за 70 милиарда щатски долара, която ще промени финансовата структура на компанията за пренос на нефт и газ, съобщава Ройтерс.

Сделката, която се очаква да приключи до края на годината, ще създаде компания струваща 140 млрд. долара, включително дълг, който обединява Kinder Morgan Inc с Kinder Morgan Energy Partners, Kinder Morgan Management и El Paso Pipeline Partners.

Kinder Morgan закупува акциите в обращение на другите три дружества. Техните акционери ще получат акции на Kinder Morgan Inc, както и евентуално на парични средства в сделката, която ще консолидира дружествата под шапката на KMI.

"Обединението ще бъде най-голямата компания за енергийна инфраструктура в Северна Америка и третата по големина енергийна компания в света", каза главният изпълнителен директор Ричард Киндър в изявление.

KMI ще консолидира компаниите в една C-корпорация, вместо под формата на Мaster Limited Partnership (MLP), която Kinder Morgan преди това широко използваше.

MLP е правна структура, предпочитана от енергийните предприятия, която се разраства чрез придобивания и не плаща данъци, защото почти всички печалби се изплащат на инвеститорите под формата на дивиденти.

KMI бе обект на критика през последните години. През миналата година анализаторската фирма Hedgeye Risk Management нарече Kinder Morgan "пясъчна кула, напълно неразбрана и надценена".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:40 | 12.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още