fallback

Позитивно начало на седмицата за индексите Wall Street*

Citigroup подкрепи силно финансовите акции, след като през миналата седмица бяха изпаднали в паника, коментира анализатор

18:30 | 14.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

С ръстове за основните индекси стартира първата за седмицата търговска сесия отвъд Океана. Инвеститорите приветстваха по-добрите от очакваното финансови резултати на инвестиционната банка Citigroup. Новините за нови корпоративни придобивания също диктуват пазарните настроения в първите часове на търговията, пише CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones достига нови висоти. Той се покачва с 0,79% до 17 078,24 пункта. Широкият S&P 500 е нагоре с 0,62% до 1 979,78 пункта. Технологичният бенчмарк Nasdaq записва ръст от 0,77% до 4 4449,56 пункта.

Цената на акциите на Citigroup се повишава с 3,67 на сто до 48,73 долара. Инвестиционната банка оповести по-добри от очакваното финансови резултати. Кредиторът се съгласи да плати 7 млрд. долара, за да уреди съдебните претенции с американските власти по подозрение в неправомерна търговия с ипотечни ценни книжа в разгара на финансовата криза.

„Citigroup подкрепи силно финансовите акции. Те бяха изпаднали в паника миналата седмица. Wells Fargo предостави някои добри цифри, но не донесоха ползи отчасти заради новините от Европа“, коментира пред CNBC Пол Нолти старши вицепрезидент и портфолио мениджър в Kingsview Asset Мanagement. Той има предвид новините относно финансовото състояние на португалската банка Banco Espirito Santo.

С ръст в цената от 1,69% до 84,27 долара UnitedHealth Group повежда печелившите в състава на Dow Jones. Акциите само на 3 компании поевтиняват до момента.

Капитализацията на Apple расте с 1,22% до 96,40 долара за брой. Банка Barclays повиши оценката си за книжата на производителя на смартфони до „overweight“ от „equal weight“.

Акциите на URS поскъпват с 9,44% до 56,93 долара, след като Aecom Technology обяви, че предлага 4 млрд. долара за компанията.

Книжата на AbbVie поевтиняват с 0,84% до 54,50 долара за брой. Това се случва, въпреки че мениджмънтът на Shire е готов да представи последната оферта на своите акционери.

Близо 60 компании от състава на S&P 500 ще публикуват своите финансови отчети тази седмица. Сред тях са JPMorgan Chase, Goldman Sachs Group, Yahoo и Intel.

Курсът на долара пое надолу спрямо валутите на основните търговски партньори на САЩ. Доходността по 10-годишните облигации, използвани при определянето на лихвите по ипотеките и някои от другите потребителски заеми, добавя 1 базисен пункт до 2,534%.

От началото на годината търсенето на американски облигации е надвишило 3 пъти предлаганото количество. По този начин чуждестранните инвеститори са увеличили дела на щатския дълг в портфейлите си с 2,7% до 5,96 трлн. долара.

Фючърсите върху златото с доставка през август поевтиняват с 2,2% до 1 308,10 долара за тройунция. Контрактите върху суровия петрол с доставка също през август пък са надолу с 0,30% до 100,53 долара за барел.

* Информацията е актуална към 18:10 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:28 | 10.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още