fallback

Американските акции разшириха спадовете

Инвеститорите очакват сезона на отчетите, нарастват и опасенията, че цените на акциите са нараснали до твърде високи равнища на фона на бавното възстановяване

23:41 | 08.07.14 г.

Американските акции разшириха спадовете от вчерашната сесия на фона на очакваното начало на сезона на отчетите, съобщава CNBC.

Нарастват и опасенията сред инвеститорите, че цените на акциите са нараснали до твърде високи равнища, а същевременно глобалното икономическо възстановяване остава бавно и неравномерно.

В края на сесията на Wall Street Dow Jones се понижи с 0,69% до 16 907 пункта, S&P 500 изтри също 0,69% до 1 964 пункта, а Nasdaq отбелязва спад от 1,36% до 4 391 пункта.

“Натискаме бутонът за пауза за кратко, тъй като има известна нервност заради изчакването на старта на сезона на отчетите. Това, което със сигурност инвеститорите искат да видят, е доказателство за ускоряването на ръста на американската икономика през второто полугодие”, коментира Крис Гафни, старши пазарен стратег в EverBank Wealth Management.

Като се има предвид, че пазарът наскоро достигна нови рекордно високи равнища, едва ли акциите ще отбележат нов ръст без значим нов катализатор. Тази роля може да изиграе сезонът на отчетите, допълват анализатори.

Стартът на сезона беше даден от Alcoa, която първа публикува отчета си днес. Компанията обяви печалба от 18 цента за акция за второто тримесечие при приходи от 5,84 млрд. долара. Анализатори, анкетирани от Ройтерс, очакваха печалбата на акция да достигне 12 цента, а приходите – 5,66 млрд. долара.

Главният изпълнителен директор на компанията определи представянето и като “фантастично”, като потвърди интереса и да се насочи и към бизнеса с други метали.

В късната търговия акциите на компанията поскъпнаха с малко под 2%. В следборсовата търговия ръстът се забави до малко под процент.

Акциите на Twitter Inc. и Pandora Media Inc. бяха най-губещите от Интернет акциите в днешната сесия. Заедно с Интернет акциите тежки загуби претърпяха и акциите на малките компании.

Същевременно на стоковата борса в Ню Йорк фючърсите на лекия американски суров петрол със срок на доставка месец август отчетоха осмата поредна сесия на спад. Цената се понижи с 13 цента до 103,4 долара за барел заради възстановяването на износа на черно злато от Либия и липсата на проблеми с доставките от Ирак.

За трета поредна сесия спад отбелязва и цената на златото. Фючърсите на благородния метал със срок на доставка месец август поевтиняха с 50 цента до 1 316,5 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:20 | 06.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още