fallback

Wall Street затвори без ясна посока

Изказването на председателя на Федералния резерв Джанет Йелън стопи печалбите от сутрешната сесия

23:26 | 02.07.14 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Американските индекси приключиха без ясна посока последната пълна търговска сесия преди Деня на независимостта (4 юли) - националният празник на САЩ, предава CNBC. Индексът на 30-те водещи американски компании Dow Jones се покачи с 0,12% до 16 976 пункта, индексът на големите фирми S&P 500 прибави 0,07% до 1 975 пункта, а технологично ориентираният Nasdaq отстъпи с 0,02% до 4 458 пункта. Съотношението печеливши/губещи акции на Нюйоркската борса бе приблизително 1/2.  Печалбите от сутрешната сесия се стопиха, след като председателят на Федералния резерв Джанет Йелън заяви, че монетарната политика има своите ограничения в предотвратяването на рисковете за финансовата стабилност. Финансовите рискове не могат да определят монетарната политика. Усилията за подпомагане на финансовата стабилност чрез корекция на лихвите ще увеличи волатилността при инфлацията и безработицата, каза тя.

Докладът за заетостта на ADP се оказа по-добър от очакваното. Данните са предвестник на така важния правителствен доклад за заетостта, който ще излезе утре. Най-голямата икономика в света е добавила 281 000 нови работни места в частния сектор през юни в сравнение със 179 000 в предходния месец и пазарните очаквания за 205 000.

„Има уловка относно данните за трудовия пазар. Увеличението на работните места показва, че икономиката се подобрява, но по-високите трудови разходи вероятно ще намалят рентабилността“, коментира Питър Буквар, главен пазарен анализатор в The Lindsey Group.

„Пазарът се е фокусирал върху ниските лихви и заплати, но те може би обръщат посоката. Това е, което обърква Фед – по-висока инфлация, отколкото централната банка визира“, допълва той.

Икономическите новини от деня показаха още, че производствените поръчки през май са се понижили с повече от очакваното. Книжата на JPMorgan Chase се понижиха с 1%, след като главният изпълнителен директор на банката Джейми Даймън бе диагностициран с ранна форма на рак на гърлото (лечим на 90%), но ще продължи да работи по време на терапията.

Акциите на Google отстъпиха с 0,1%, след като компанията обяви покупката на фирмата за музикален стрийминг Songza. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:49 | 01.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още