fallback

Оланд окачестви офертата на GE за Alstom като неприемлива

Разполагаме със значителни средства, за да осигурим добър резултат за Alstom, френската индустрия и енергийната диверсификация на страната, е казал президентът

18:07 | 06.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Френският президент Франсоа Оланд заяви днес, че предложението на General Electric да закупи основно поделение на Alstom за 17 млрд. долара не е приемливо и че правителството цели да получи по-добри оферти, съобщава Ройтерс. "Офертата не е достатъчно добра, тя не е приемлива", е казал Оланд пред радио RMC. "Засега предпочитам да получим по-добри оферти", е отговорил той на въпроса, дали държавата, която понастоящем притежава 1% от затруднената инженерна компания, може да увеличи дела си.

Миналата седмица GE предложи да придобие поделението на Alstom за производство на турбини и друго тежко оборудване за електроцентрали, което носи три четвърти от приходите на френската компания, припомня MarketWatch.

“Днес разполагаме със значителни средства да упражним натиск, за да сме сигурни, че в края на процеса резултатът ще е добър за Alstom, френската индустрия и за енергийната диверсификация на страната“, e посочил Оланд.

Вчера икономическият министър Арно Монтбур уведоми GE, че правителството отхвърля настоящата й оферта, но остави отворена вратата за сделка, която може да обедини железопътния бизнес на двете компании.

Френското правителство традиционно има тежката дума в бизнеса, често повлиявайки върху частни корпоративни решения, особено в отрасли, които смята за стратегически.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:19 | 11.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още