fallback

Меркел: Европа е готова за трета фаза санкции срещу Москва

Това ще се случи, ако изборите в Украйна не се състоят, заяви германският канцлер на съвместна пресконференция с американския президент Обама

20:36 | 02.05.14 г. 11
Автор - снимка
Създател

Европа е готова на трета фаза от санкции срещу Москва, ако изборите в Украйна не се състоят, заяви германският канцлер Ангела Меркел на съвместна пресконференция с американския президент Барак Обама, след тяхната среща в Белия дом, предаде ИТАР-ТАСС. 

"25 май е извънредно важен ден". Украинският народ има право на самоопределение. Ако обаче изборите не се състоят, ще е неизбежно да има още санкции, каза Меркел.

На същото мнение беше и американският президент Обама, който предупреди, че ако кризата в Украйна се изостри и се създаде заплаха за произвеждане на изборите, САЩ и техните съюзници няма да имат друг избор освен да въведат по-строги санкции срещу Русия, пише БТА. "Следващата стъпка ще бъдат по-широки санкции, насочени към отделни сектори", заяви Обама. Русия от своя страна свиква извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН заради действията на украинската армия в Източната част на страната, съобщава БНТ.

Москва определи операцията в Славянск като “наказателна” и призова Европа и Съединените щати да направят оценка на събитията в югоизточна Украйна. Евросъюзът призова за стабилизиране на източна Украйна, особено преди изборите на 25 май. Още международни новини от Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:53 | 12.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още