fallback

Wall Street започна седмицата с повишения

Акциите на Pfizer поскъпнаха с 4,2%, докато тези на Bank of America спаднаха с 6,3%

23:20 | 28.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Американските акции се повишиха в първата сесия за седмицата, след като инвеститорите се обърнаха към компаниите с голяма капитализация на фона на новите санкции на САЩ срещу Русия, увеличената активност за сливания и придобивания и разпродажбата на социалните медии и други нови технологични компании, предава CNBC. Индексът на 30-те водещи американски компании Dow Jones нарасна с 0,5% до 16 448 пункта, индексът на големите фирми S&P 500 се покачи с 0,3% до 1 869 пункта, а технологично ориентираният Nasdaq отстъпи с 0,03% до 4 074 пункта. 

„Продължава разпродажбата на компаниите с висок растеж, като много пари се насочват към старите технологии“, коментира Арт Хоугън, главен пазарен стратег в Wunderlich Securities.

Акциите на Netflix се понижиха с 2,4%, след като Microsoft обяви планове да създава оригинално съдържание, присъединявайки се към конкурентите на видео услугата.

"Книжата на Netflix, Tesla Motors (-0,7%), Priceline (-1,5%) и Amazon (-2,4%) са прекалено скъпи. Цените им трябва да се приземят“, смята Пол Нолте, портфолио мениджър в Kingsview Asset Management.

Акциите на Pfizer поскъпнаха с 4,2%, след като компанията обяви, че е подновила разговорите за придобиване на AstraZeneca след два предишни неуспешни опита.

Книжата на General Electric се повишиха с 0,7%, след като германската Siemens направи конкурентна оферта за френската Alstom. Акциите на Bank of America спаднаха с 6,3%, след като банката обяви счетоводна грешка за 4 млрд. долара, поради която ще трябва да намали сумата, предвидена за обратно изкупуване на акции и увеличение на дивидента.

Икономическите новини от деня показаха, че продажбите на стари жилища през март са нараснали с 3,4% спрямо февруари, подпомогнати от топлото време – първо увеличение от девет месеца. На годишна база обаче се отчита спад от 7,9%.

Доларът поевтиня спрямо валутите на основните търговски партньори, а доходността по 10-годишните американски ДЦК се покачи с 0,01 процентни пункта до 2,67%. Юнските фючърси върху американският петрол прибавиха 0,2% до 100,84 долара за барел, докато тези върху златото отстъпиха с 0,1% до 1 299 долара за трой унция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:53 | 05.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още