fallback

Ще изненада ли Йелън пазарите?

Централните банкери ще са във фокуса на пазарите и тази седмица

08:15 | 14.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Инвеститорските погледи през новата седмица за пореден път ще бъдат насочени отвъд Океана. Там председателят на Федералния резерв на САЩ Джанет Йелън ще направи две официални изявления, които се очаква да имат значително влияние върху нагласите на пазарните участници.

Същевременно интерес ще предизвика и Канадската централна банка, която ще оповести решението си за основната лихва.

В понеделник еврозоната ще представи данните за индустриалното производство.

В Съединените щати пък се очаква доклада за продажбите на дребно – правителствената мярка на потребителските разходи, която съставлява по-голямата част от общата икономическа активност.

Ден по-късно, във вторник, Австралийската централна банка ще публикува протоколите от последното си заседание, които се очаква да съдържат ценни прозрения за текущите и бъдещите икономически условия от гледна точка на институцията.

Швейцария ще представи данните за инфлацията на цените на производител. Великобритания от своя страна ще публикува доклада за инфлацията на потребителските цени, която съставлява по-голямата част от общата инфлация.

Институтът ZEW ще представи доклада си за германските икономически настроения – водещ индикатор за икономическото здраве на най-голямата европейска икономика.

По-късно през деня Канада ще оповести данните за производствените продажби. В същото време в САЩ се очакват данните за потребителските цени.

Отново във вторник председателят на Фед Джанет Йелън ще направи официално изявление, което ще бъде следено с интерес от пазара.

В сряда Нова Зеландия ще публикува доклада за потребителската инфлация.

В Китай пък се очакват данните за растежа на брутния вътрешен продукт през първото тримесечие на 2014 г. Пекин също така ще представи данните за индустриалното производство.

Гуверньорът на Японската централна банка Харихико Курода ще направи изявление по време на събитие в Токио.

В Обединеното кралство се очакват официалните данни за промяната в броя на безработните и равнището на безработицата, както и данните за средните доходи и кредитирането в обществения сектор. Еврозоната ще представи ревизираните данни за инфлацията, a pо-късно в САЩ се очакват докладите за началното жилищно строителство, разрешителните за строеж и индустриалното производство.

Централната банка на Канада ще обяви решението си за основния лихвен процент и ще публикува своя отчет за монетарната политика, който очертава икономическите условия и фактори, повлияли върху решението на институцията.

По-късно в сряда председателят на Фед Джанет Йелън ще направи второто си изявление за седмицата по време на събитие в Ню Йорк.

В четвъртък Австралия ще представи данните за доверието на частния сектор, както официалните данни за продажбите на нови превозни средства.

Еврозоната ще публикува данните за текущата сметка, докато в Германия се очаква доклада за инфлацията на цените на производител.

По-късно през деня в САЩ се очакват данните за първоначалните молби за помощи при безработица, както и доклада за производствената активност в района на Филаделфия.

В петък пазарите в Европа и САЩ ще останат затворени заради честването на християнския празник Разпети петък.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:52 | 13.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още