fallback

Водещите индекси отвъд Океана се върнаха на червена територия*

Данните за разкритите нови работни места в САЩ се разминаха минимално с очакванията на анализаторите

18:28 | 04.04.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Американските акции изтриха печалбите, които натрупаха в първите часове на последната търговска сесия за седмицата, пише CNBC. През март икономиката на САЩ e добавила по-малък брой нови работни места извън селскостопанския сектор в сравнение с прогнозите, показаха последните данни на щатските власти.

Най-голямата икономика в света прибави 192 000 нови позиции през миналия месец в сравнение с очакванията за ръст от 200 000.

Dow Jones Industrial Average отстъпва с 0,05% до 16 563,43 пункта. Широкият индекс S&P 500 е надолу с 0,11% до 1 886,61 пункта. Технологичният Nasdaq Composite се понижава с 1,12% до 4 190,12 пункта главно заради поевтиняването на акциите на Netflix, Amazon.com и Priceline.

Междувременно равнището на безработицата в САЩ остана на досегашното ниво от 6,7 на сто. От своя страна Федералният резерв на САЩ може да прибегне до покачване на лихвените проценти, след като безработицата слезе под 6,5%. Но от последното си заседание насам централните банкери дадоха да се разбере, че ще следят и други индикатори освен безработицата преди да покачат лихвените нива.

Книжата на Mylan поскъпват 5,05% до 52,36 пункта след новините, че производителят на лекарства може да придобие по-малкия си конкурент Meda AB. Ако това се случи, сливането ще създаде гигант с пазарна оценка от 23 млрд. долара.

Anadarko Petroleum увеличава с 1,8% капитализацията си до 100,8 долара. Това се случва, след като производителят на нефт и газ съобщи, че може да похарчи 5 млрд. долара за почистването на замърсените райони на САЩ от отпадъци от ядрено и ракетно гориво, с което ще разреши проточилия се съдебен процес към дружеството. Поне 11 инвестиционни посредника повишиха ценовия диапазон за акцията на компанията.

Акциите на CarMax поевтиняват с 2,8% до 46,20 долара, след като търговецът на автомобили реализира по-слаби от очакваните финансови резултати. Въпреки това компанията увеличи дела на програмата си за обратно изкупуване на акции с 1 млрд. долара.

Акциите на компанията, предоставяща услуги за доставка на храна, поръчана през интернет, GrubHub поскъпват с повече от 40% при пазарния й дебют. Емисионната цена на ценните книги е 26 долара, като пазарната оценка на компанията е около 2,04 млрд. долара.

* Информацията е актуална към 18:15 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:19 | 10.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още