fallback

Wall Street в очакване на Фед*

Няма да станем свидетели на драматични движения на пазарите, според анализатор

18:22 | 19.03.14 г.

Сесията на Wall Street започна колебливо заради очакваното решение на Федералния резерв на САЩ за паричната политика, съобщава Bloomberg. Очакванията са програмата за изкупуване на облигации на американската централна банка да бъде намалена с още 10 млрд. долара.

Повече от два часа след началото на сесията Dow Jones се повишава с 0,05% до 16 344 пункта, S&P 500 изтрива 0,01% до 1 872 пункта, а Nasdaq се понижава с 0,1% до 4 329 пункта.

Акциите на строителните компании се повишават, след като KB Home обяви по-добри от очакваното финансови резултати на фона на растящите продажби. Пазарната оценка на Oracle Corp. се понижи с близо 3 на сто, след като компанията обяви по-слаби от очакваното продажби и печалба за третото фискално тримесечие.

“Днес всичко зависи от Фед и това, което ще се реши”, коментира пред информационната агенция Ричард Сайшъл от Philadelphia Trust Co. “Вчера пазарът беше доста добър и смятам, че няма да станем свидетели на драматични движения”, допълва той.

Миналия месец новият председател на Федералния резерв на САЩ Джанет Йелън коментира, че американската икономика е достатъчно силна, за да устои на премерена редукция на програмата на централната банка за изкупуване на облигации.

“Федералният резерв винаги е привличал вниманието, но мисля, че всички имат доста добра представа какво ще направи централната банка”, допълва и Рандъл Уорън от Warren Financial Service. “Данните от САЩ бяха добри за тежката зима. Задълбочават се геополитическите проблеми, но не изглежда, че се задава сериозен конфликт”, казва още той.

САЩ и Европейския съюз обмисвят въвеждането на допълнителни санкции срещу Москва заради анексирането на Крим от Русия. Москва заплаши, че ще приложи реципрочни мерки.

* Актуално към 18.10 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:46 | 12.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още