fallback

Слаби отклонения на Wall Street в началото на сесията*

Пазарните участници са обърнали погледи към срещата на държавния секретар на САЩ Джон Кери с руския външен министър Сергей Лавров

16:32 | 14.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Фондовите пазари в САЩ започват последната си търговска сесия за седмицата с леки изменения на фона на продължаващата несигурност около Украйна и песимистичните икономически данни от страната.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average добавя 0,04% до 16 115,21 пункта. Технологично ориентираният Nasdaq Composite се смъква с 0,18% до 4 252,76 пункта, докато широкият измерител S&P 500 изтрива 0,03% до 1 845,79 пункта.

Пазарите очакват срещата на държавния секретар на САЩ Джон Кери с руския външен министър Сергей Лавров. Посещението на двамата в Лондон е във връзка с предупрежденията на Щатите и Европа към Москва за налагането на възможни санкции при неоттегляне от Кримския полуостров.

На фона на продължаващата криза в Източна Европа индексът на страха VIX, известен официално като CBOE Volatility, се покачва с 2,7% до 16,66 пункта.

По-рано през деня ценовият натиск в американската икономика бе охладен от минимално поскъпване в търговията на едро до най-ниското равнище за последните 9 месеца.

Инфлацията на цените на производител спадна до 0,1% през февруари, показаха последните данните на Министерството на труда. Понижението е първото за последните три месеца след ръста от 0,2% през януари.

Данните от петък показаха някои леки индикации за подготовка към навлизане в дефлация през февруари. Цените нараснаха едва с 0,9% на годишна база, отбелязвайки най-ниското си ниво от юни. Спадът е значителен спрямо 3-месечния връх от 1,2% през януари.

Последните статистически данни от САЩ идват в навечерието на поредното заседание на Федералния резерв, което е насрочено за следващата седмица. Сред експертите продължава да се обсъжда темата за лихвите в страната, които все още са на рекордните дъна въпреки известните индикации за стабилизиране на икономиката.

Междувременно доларът губи позиции спрямо валутите на основните търговски партньори на САЩ. Доходността по 10-годишните облигации пък отстъпва с 2 базисни пункта до 2,63%.

Петролът с доставка през април поскъпва с 0,7% до 98,91 долара за барел. Цената на златните фючърси пък се покачва с 0,3 на сто до 1 376,90 долара за тройунция.

* Данните са актуални към 16:10 часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:24 | 06.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още