fallback

Новините от Китай притесниха американските инвеститори

"Акциите са на позиция на изчакване около рекордните си стойности за всички времена“, коментира анализатор

22:14 | 11.03.14 г.
Автор - снимка
Създател

Американските фондови пазари приключиха сесиите си във вторник със спадове, като S&P 500 отстъпи от своя рекорд, докато новините от Китай се отразиха на цените на суровините, страховете за случващото се в Украйна останаха, а инвеститорите очакват сигнал за посоката на икономиката.

Инвеститорите са предпазливи, след като управляващите на Крим и Севастопол приеха декларации за независимост, а властите в Украйна съобщиха, че са в готовност да разположат 20 хил. войници по границата. По данни на украинските управляващи в Крим има 19 хил. руски войници.

"Акциите са на позиция на изчакване около рекордните си стойности за всички времена и вероятно така ще остане ситуацията през следващите няколко седмици, тъй като инвеститорите изчакват да получат известна яснота за икономиката. Имаме нужда от нов кръг от икономически данни, за да получим по-добра видимост за темпа на икономическия растеж", заяви Тери Сандвен, главен стратег американската Bank Management Wealth, цитиран от CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average загуби 0,41% от стойността си до 16 351,06 пункта. S&P 500 се понижава с 0,51% до 1 867,63 пункта, а технологичният борсов измерител Nasdaq Composite е надолу с 0,63% до 4 307,19 пункта.

Европейските акции затвориха разнопосочно във вторник, тъй като кризата в Украйна обузда ентусиазъма за по-рискови активи. Същевременно обаче по-добрите от очакваното данни за търговията помогнаха на германския водещ индекс DAX да изпъкне. DAX се повиши с 0,46% до 9307,79 пункта, паневропейският индекс FTSEurofirst 300 затвори на непроменено равнище от 1 320,58 пункта, в Лондон FTSE отчете минимален спад от 0,06% до 6685.52 пункта, а във Франция CAC 40 се сви с 0,48% до 4349,72 пункта.

Статистическите данни от днес показаха, че през януари запасите са нараснали с 0,6 на сто, което е повече от прогнозите. Продажбите пък са спаднали с най-много от почти пет години насам.

"Данните за запасите никога не са движили пазара. Затова очакваме данните за продажбите на дребно в четвъртък и молбите за помощи за безработица в петък. Те ще хвърлят повече яснота за предстоящата среща на централните банкери на Фед и за инфлацията, които ще следим следващата седмица“, коментира главният пазарен стратег в Lindsey Group Питър Бууквар.

Акциите на General Motors поевтиняха с 1,91% до 31,18 долара за брой заради новината, че комитет ще разследва реакцията на производителя на автомобили и регулаторите за оплаквания относно запалващите се проблеми с превключватели, които може да са довели до най-малко 13 смъртни случая.

Акциите на American Eagle Outfitters поевтиняват с 1,11% до 13,11 долара, след като модният бранд не оправда очакванията на Wall Street по отношение на финансовите резултати за текущото тримесечие, посочвайки лошото време като първопричина за спада в търсенето.

Книжата на J.C. Penney поскъпват с 2,97% до 8,67 долара, след като Citigroup повиши оценката си за акциите на търговската верига до „купувай“ от „неутрална“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:18 | 06.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още