fallback

Американските акции се понижават в началото на сесията*

Инвеститорите очакват посока от Фед, след като протоколът от последната среща на централната банка потвърди, че свиването на монетарните стимули ще продължи

18:40 | 09.01.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Американските акции се понижават в началото на сесията, след като инвеститорите обсъждат ускоряването на свиването на монетарните стимули от Фед, като спадът в първоначалните молби за помощи при безработица засили очакванията за положителен декемврийски доклад за заетостта утре, предава CNBC.

„Инвеститорите очакват посока от Федералния резерв, след като протоколът от последната среща на централната банка потвърди до голяма степен, че свиването на програмата за изкупуване на облигации ще продължи и може би ще се ускори“, коментира Крис Гафни, старши пазарен стратег в EverBank.

Днешните данни показаха, че молбите за помощи при безработица през миналата седмица са спаднали с 15 хил. до 330 хил., което е под очакванията за 340 хил. молби. „Това е подобрение спрямо предходната седмица, но трябва да видим устойчивост на положителния тренд“, посочва Гафни.

Индексът на 30-те водещи американски компании Dow Jones се понижава с 0,5% до 16 384 пункта, индексът на големите фирми S&P 500 отстъпва с 0,3% до 1 832 пункта, а технологично ориентираният Nasdaq спада с 0,5% до 4 146 пункта. За всяка поскъпваща акция на Нюйоркската фондова бора повече от четири поевтиняват.

Акциите на Macy се повишават със 7,8%, след като търговската верига прогнозира печалба, която надхвърли прогнозите, а книжата на Bed Bath & Beyond спадат с 13,2%, след като компанията отчете печалба под очакванията.

Акциите на Alcoa се понижават с 2,5%, след като щатската комисия за ценни книжа и фондови борси (SEC) обвини алуминиевия производител в неколкократно плащане на подкупи на бразилски представители от неговите филиали. Компанията, която ще оповести тримесечните си резултати след края на сесията, се е съгласила да плати 384 млн. долара, за да уреди обвиненията на SEC и по отделен казус, обявен от Министерството на правосъдието. * Актуално към 18:30 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:41 | 09.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още