fallback

Американските акции записват нови рекорди*

Пазарът на акции набира скорост заради по-позитивните макро тенденции, които наблюдаваме, според анализатор

17:09 | 26.12.13 г.

Американските акции записват нови рекорди в следпразничната търговия в Ню Йорк.

В началото на сесията Dow Jones се повишава с 0,39% до 16 421 пункта, S&P 500 добавя 0,2% до 1 837 пункта, а Nasdaq регистрира ръст от 0,13% до 4 160 пункта.

“Пазарът на акции набира скорост заради по-позитивните макро тенденции, които наблюдаваме”, коментира пред Bloomberg Джим Ръсел от U.S. Bank Wealth Management.

“САЩ се справят по-добре, възстановяването продължава. От доста време слушаме за затягането на паричната политика, освен това пазарите осъзнават, че намаляването на програмата за изкупуване на облигации на Федералния резерв не е голямо. Освен това решението е добър знак, означава, че икономиката се възстановява”, допълва и Стефан Еколо, стратег от Market Securities в Лондон.

Днес американското трудово министерство съобщи, че през миналата седмица са били подадени по-малко от очакваното нови заявления за обезщетения при безработица. Първоначалните молби са намалели с 42 хил. до 338 хил. към 21 декември, докато икономисти очакваха значително по-слаб спад – до 345 хил. заявления.

Акциите на тесла поскъпнаха с над 2 на сто в началото на сесията. Производителят на електромобили ще се фокусира върху разкриването на повече шоуруми в Китай през следващата година след като бяха отчетени хиляди нови поръчки след откриването на шоурум в Пекин през ноември.

Акциите на T-Mobile поскъпват с 1,4%, след като Nikkei съобщи, че SoftBank Corp. вероятно ще има нужда от по-голямо финансиране за планираното придобиване на компанията.

* Актуално към 17 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:07 | 19.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още