fallback

Dow Jones прекъсна четиридневния негативен тренд

Инвеститорите са вперели погледите си към предстоящото в сряда решение на Фед

23:17 | 16.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Американските борсови индекси се повишиха в понеделник, като Dow и S&P 500 прекъснаха две поредни седмични понижения, докато Wall Street се опитва да измери какво решение предстои да се вземе на двудневната среща на Федералния резерв.

"Разпродажбите от миналата седмица бяха малко прекалени, като пазарът реагира отрицателно на по-положителни данни", заяви Ранди Фредерик, управляващ директор на Schwab Center for Financial Research по отношение на седмичния спад от 1,7% на S&P 500, най-големия седмичен спад от 30-и август насам.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average скочи с 0,82% до 15 884,57 пункта, S&P 500 отчете ръст от 0,63% до 1786,4 пункта, докато Nasdaq Composite Index нарасна до 4029,52 пункта или 0,71%. S&P 500 отчете ръст от 25 на сто през тази година, след като Фед продължи стимулите си, а икономическите показатели са по-добри от очакваните.

Представителите на Фед ще се срещнат във вторник и сряда, за да обсъдят по-нататъшната паричната политика. Някои участници на пазара смятат, че централната банка ще започне да ограничава своята ултрахлабава парична политика. Въпреки това повечето експерти смятат, че Федералният резерв ще предприеме тази стъпка през март. В момента Фед купува всеки месец държавни облигации и ценни книжа на стойност 85 милиарда долара, за да предостави на икономиката повече пари. Именно тези помощи оказаха значителна подкрепа на фондовите пазари през последните месеци.

Акциите на Herbalife бяха спрени от търговия за кратко в очакване на новините за завършването на повторен одит за последните три години. След това нейните акции попаднаха в рали.

Книжата на Exxon Mobil нараснаха, след като Goldman Sachs Group повиши препоръката си от „неутрална“ на „купувай“.

С 3,8 на сто се понижи пазарната капитализация на услугата за кратки съобщения Twitter. Експертите от  Wells Fargo и Suntrust понижиха рейтинга си за книжата. Сред губещите са и акциите на T-Mobile US със спад от 4,7 на сто. Според медийни публикации американският оператор Sprint иска да се включи в наддаването за T-Mobile. Книжата на Sprint поевтиняха с 0,5 на сто. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:56 | 10.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още