fallback

Бюджетното споразумение не окуражи Wall Street*

S&P 500 и Dow Jones бързо слязоха под психологичните си граници

18:04 | 11.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Водещите борсови индекси отвъд Океана навлизат на червена на територия, след като отвориха без съществени изменения. Днес американските политици постигнаха сделка за бюджета на страната. Инвеститорите обаче все повече се притесняват от наближаващата среща на Федералния резерв на САЩ, на която ще стане ясно дали и с колко ще бъдат намалени паричните стимули на централната банка.

S&P 500 и Dow Jones бързо слязоха под психологичните си граници от 1800 и 16000 пункта съответно. На старта на търговията в сряда широкият индекс S&P 500 губи 0,59% от стойността си до 1791,94 пункта. Енергийните компании повличат индекса, докато технологичните се справят сравнително добре. Dow Jones Industrial Average се понижава с 0,46% до 15899,02 пункта. Технологичният Nasdaq Composite се свива с 0,51% до 4039,65 пункта.

Късно снощи републиканци и демократи се споразумяха да редуцират принудителните бюджетни съкращения, както и да намалят бюджетния дефицит на САЩ с 23 млрд. долара през следващите две години.

Сделката все пак трябва да бъде одобрена и от Конгреса. Според анализаторите бюджетът ще мине, защото политиците искат да избегнат повторно блокиране на правителството, каквото имаше през октомври.

Акциите на MasterCard поскъпват с 4,51% до 798,03 долара, след като компанията повиши тримесечния си дивидент с 83%. Базираното в Ню Йорк дружество повиши тримесечния си дивидент до 1,10 долара на акция и предприе обратно изкупуване на акции в размер на 3,5 млрд. долара. От началото на годината книжата на втората по големина компания за банкови карти в света са поскъпнали с 60%.

Конкурентът й Visa също отчита ръст в цената на акциите си. На старта на борсовата търговия той е 1,33% до 202,08 долара за брой.

Книжата на Groupon прибавят 3,55% към стойността си до 10,40 долара за брой. Wells Fargo повиши оценката си за акциите на компанията, като посочва успешното разрастване на дейността и завоюването на все по-голям пазарен дял на местния пазар за решението си.

За момента Costco Wholesale Corp. губи 0,91 на сто от пазарната си капитализация заради по-слаби от очакваното финансови резултати, причинени от ниските цени на газта и неблагоприятни валутни обезценки. Книжата се търгуват при цена от 118,95 долара за брой.

Акциите на Joy Global поевтиняват с 4,68% до 53,61 долара. Компанията отчете печалба, която не оправда очакванията и направи прогноза за 2014 г., която не се понрави на пазарните участници.

След края на сесията хотелската верига Hilton Worldwide ще обяви финална цена за акциите на очакваното й първично публично предлагане. Прогнозите са за 20 долара на акция, което е златната среда от определения ценови диапазон.

Mortgage Bankers Association оповести, че през тази седмица молбите за ипотеки са нараснали с малко спрямо миналата седмица, с което се обръща тенденцията за спад от пет поредни седмици.

* Информацията е актуална към 17:35 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:11 | 11.12.13 г.
fallback
Още от САЩ виж още