fallback

Wall Street губи в трета поредна сесия

Dow Jones отчита най-лошата серия от близо шест седмици, докато инвеститорите обмислят кога Фед ще намали своите стимули

23:25 | 03.12.13 г.
Автор - снимка
Създател

Американските акции се понижиха във вторник, като Dow Jones Industrial Average и S&P 500 губят в трета поредна сесия, като за Dow Jones това е най-лошата серия от близо шест седмици, докато инвеститорите обмислят кога Федералният резерв ще намали своите стимули, съобщава CNBC.

Индексът на 30-те водещи американски компании Dow Jones Industrial Average се понижи с 0,6% до 15 915 пункта, широкият S&P 500 е надолу с 0,3% до 1 795 пункта, а технологично ориентираният Nasdaq отстъпи с 0,2% до 4 037 пункта.

„От миналата седмица мнението, което изплува е, че икономическите данни са толкова добри, че Фед ще свие стимулите си малко по-рано“, отбелязва Джей Джей Кинахън, главен стратег в TD Ameritrade. „Освен това пазарът е на исторически връх и инвеститорите искат да се застраховат с наближаването на края на годината.“ „Изглежда, че щатският фондов пазар е навлязъл в следпразнично ниво на съпротива“, коментира Фред Диксън, главен инвестиционен стратег в Davidson Companies. „Инвеститорите трябва да видят знаци, че икономиката расте достатъчно бързо, за да оправдае високите оценки на анализаторите за корпоративните печалби през четвъртото тримесечие, и така да се насочат още средства към акциите.“

„Бен Бернанке и Джанет Йелън няма да определят кога Фед ще започне да свива стимулите, това ще направи облигационният пазар. Ако лихвите се качват прекалено, има голяма вероятност икономическата активност да се забави, както през лятото, и централната банка ще бъде принудена да запази сегашното ниво на изкупуване на облигации“, коментира Ник Райк, главен изпълнителен директор на Earnings Scout.

Акциите на Tesla Motors скочиха с 16,5%, след като производителят на електрически автомобили заяви, че немското разследване на скорошните пожари в неговия Model S не са открили дефекти в производството, а Morgan Stanley обяви компанията за свой първи избор сред американските производители.

Книжата на Krispy Kreme Doughnuts се сринаха с 20,2%, след като компанията отчете тримесечни приходи под очакванията. Apple се повиши с 2,7%, след като UBS препоръча покупка на акциите й. Трите детройтски автомобилни производители, както и два от водещите японски, отчетоха увеличени продажби през ноември на годишна база, като агресивните отстъпки в цените са помогнали да се надхвърлят очакванията.

Доходността по 10-годишните ДЦК се понижи с 0,02 процентни пункта до 2,78%. Вижте още информация за пазара на ДЦК във видеото на Bloomberg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:52 | 10.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още