fallback

Американските инвеститори залагат на Фед*

Нови доказателства за продължаване на програмата за ликвидност през следващата година ускориха началото на търговията

18:35 | 06.11.13 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Нови надежди за нестихваща икономическа помощ от страна на Федералния резерв на САЩ дадоха тласък на началото на търговията на Wall Street в сряда. Причина бе изказване на регионалния ръководител на Федералния резерв на Сан Франциско Джон Уилямс. Той препоръча Фед да изчака, преди да отмени своите масивни покупки на ценни книжа. Първо били нужни по-силни доказателства за икономическото възстановяване. След като те са  на разположение, според  Уилямс Фед би следвало да обяви ясна крайна дата за програмата.

Индексът на сините чипове Dow Jones спечели 0,4 на сто до 15 680 пункта. По-широкият индекс S&P-500 се покачи с 0,3 на сто до 1768 пункта. Индексът на технологичната борса Nasdaq добави 0,2 на сто до 3948 пункта.

Сред единичните компоненти внимание привлече преди всичко акцията на Tesla. Компанията загуби 11% от капитализацията. Пионерът в производството на електрически автомобили разочарова след огромен скок на акцията тази година увеличените очаквания на инвеститорите. Те са особено недоволни от предвижданията на групата, която въпреки рекордното производството заради проблеми с батериите не успява да осъществи всички доставки. За третото тримесечие на 2013 г. Tesla е на загуба от 38 млн. долара, или 32 цента на акция, в сравнение с отрицателния финансов резултат от 431 млн. долара, или 1,05 долара на акция за същия период на миналата година.

Акциите на Microsoft за сметка на това скочиха с 2 на сто. Кръгът от потенциалните наследници на Стив Балмър става все по-тесен. Софтуерният гигант е задраскал доста имена от списъка, в който първоначално е имало около 40 претендента и сега в него са останали около петима външни за компанията и поне трима вътрешни претендента, предаде Ройтерс.

Преди началото на сесията своите финансови отчети представиха Time Warner и застрахователя Humana. Подразделението за кабелна телевизия на Time Warner отчете през третото тримесечие солиден ръст на печалбата, тъй като разходите са спаднали значително. Но компанията, която оперира и филмово студио, не увеличи годишните си цели. Това остава опасения, че силното трето тримесечие може да е за сметка на по-слабото четвърто. 

Акциите на Humana също поскъпват, след като печалбата на акция за третото тримесечие е значително над очакванията. Все пак обаче застрахователят се изказа песимистично за бизнеса си за следващата година. Компанията се опасява, че ще пострада от наречения "Obamacare" нов курс на здравната система.

В течение на деня социалната мрежа Twitter ще обяви номиналната цена на своите акции за предстоящия си дебют. Заради високия интерес компанията увеличи диапазона в началото на седмицата на 23 до 25 долара от 17 до 20 долара. 

* Актуално към 18.00 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:49 | 14.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още