fallback

NYSE Euronext отчете над 20% ръст на печалбата

Финансовият резултат е подкрепен от продажбата на дял от 12% в Qatar Exchange

22:13 | 05.11.13 г.
Автор - снимка
Създател

Печалбата на NYSE Euronext през третото тримесечие, изчистена от еднократните ефекти, е нараснала с 21% на годишна база до 131 млн. долара, съобщава сайтът wbponline.com.

Финансовият резултат е подкрепен от печалба от 5 млн. долара преди данъци, в резултат от продажбата на дял от 12% в Qatar Exchange.

Приходите без таксите са се повишили с 3% на годишна база до 574 млн. долара, но не оправдаха очакванията за 582 млн. долара.

Главният изпълнителен директор на борсовия оператор Дънкан Нидерауер отбеляза устойчивата инерция при листванията, подчертавайки предстоящото IPO на социалната мрежа Twitter.

Борсата отчете, че пазарният й дял в Ню Йорк и на четири основни пазара в Европа е спаднал на годишна база. Приходите от деривати са се покачили с 1% до 166 млн. долара, благодарение основно на 14% ръст в обемите на търговия в Европа и намаление от 8 млн. долара на разходите, свързани с клиринга на лондонския дериватен пазар. В САЩ средните обеми при опциите върху акции са спаднали рязко на тримесечна и годишна база. 26% от опциите в САЩ се търгуват на борси на NYSE, спрямо 28% за второто тримесечие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:20 | 13.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още